24 aydır aralıksız yüksek getiri sağlayan tek yatırım aracı

Altın Yatırımcıların Güvenli Limanı Haline Geldi

Son yıllarda dünya genelinde artan jeopolitik riskler, yatırımcıların altına ilgisini artırdı.

Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve İsrail-İran gerilimi gibi olaylar, altın gibi “güvenli liman” olarak nitelendirilen varlıklara olan talebi artıran faktörler arasında yer alıyor.

Bireysel yatırımcıların talebinin yanı sıra merkez bankalarının altın alımları da dolar bazındaki ons altın fiyatlarını yukarı yönlü hareketlendiriyor.

Son olarak ABD’de Donald Trump’ın ek tarifeler açıklaması ve Çin ile ABD arasındaki ticari gerilim, altın gibi değerli metallerin ilgisini artırdı. Bu gelişmelerin ardından ons altın fiyatı, kısa süre önce 3.500 doların üzerinde rekor seviyeye yükseldi.

24 AYIN EN İYİSİ KÜLÇE ALTIN, EN KÖTÜSÜ DİBS

Küresel olaylarla birlikte, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından incelenen finansal yatırım araçları arasında külçe altının diğer yatırım araçlarından farklı bir performans sergilediği görüldü.

Nisanda Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, külçe altın yatırımcısına yüzde 31,17 reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 16,26 ve avro ise yüzde 0,90 oranlarında getiri sağladı.

Devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 0,91, dolar yüzde 3,80 ve BIST 100 endeksi yüzde 20,29 oranında yatırımcısına kaybettirirken; külçe altın ise reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Külçe altın, son 24 ay içinde Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde reel getiri imkanı sunan tek yatırım aracı olurken; BIST 100 endeksi yatırımcısını 16 ay, dolar 10 ay ve avro ise 12 ay mutlu etti.

Mevduat faizi 6 ayda, DİBS ise 3 ayda reel getiri sağlarken; yatırımcılara farklı fırsatlar sunmaya devam ediyor.

 

Related Posts

Bu anket çok ses getirecek! Hem AKP’liler hem de MHP’liler son ankette Özgür Özel’i destekledi

AKSOY Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, siyasette ezber bozan anketi açıkladı. Hem AKP hem de MHP’li seçmenlerin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in asgari ücretin 30 bin lira olmasıyla ilgili teklife destek verdiklerini açıkladı.

TCG İSTANBUL’dan hedeflere tam isabet!

STM tarafından İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) gerçekleştirilen fiili atışlarda, kara, hava ve su üstü hedeflerini tam isabetle vurdu.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 6,2 milyar dolarlık iş üstlendi

Türk müteahhitlik sektörünün bu yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği projelerin tutarı 6,2 milyar dolara ulaştı.

MediaMarkt Türkiye’den favori ürünler için indirim kampanyası!

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 7 Temmuz’a kadar sürecek kampanya, tüm MediaMarkt mağazaları, Mediamarkt internet sitesi ve MediaMarkt mobil uygulamasında geçerli olacak. Kampanya kapsamında; – Apple MYQW3TU/A 1. nesil tablet kalemi 3 bin 999 lira …

Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Emekli ve memur maaşları hangi tarifte yatacak?

Altıncı ayın enflasyonu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz’da açıklandı. Böylece memurların ve emeklilerin yeni maaşı belirlendi. Peki, Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Emekli ve memur maaşları hangi tarifte yatacak?

Erdoğan: Her türlü şoka rağmen ekonomi programı sarsılmadı, güven tazeledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde TİM 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Son üç ayda yaşanan her türlü şoka rağmen program sarsılmadı, güven tazeledi. Risk primimiz düşüyor, TL’ye güven yükseliyor.” ifadelerini kullandı.