6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile Zenginleşenler Ülke Gündeminde!

AKP ile zenginleşenlerin ülke gündeminde uzun süre yer aldığı ve özellikle muhalefetin büyük tepkisini çektiği biliniyor.

İktidar çevresinin zenginleştirildiği iddiaları, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Medipol Grubu’na ait hastanelerle bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet kabinesinde yaklaşık 6 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Fahrettin Koca’nın, Medipol Grubu’nun kurucusu olarak 12 yılda 12 hastane yaptığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bal tutan parmağını yalar, 12 hastanenin tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerine yapıldı. Suyun başında kendisi var. Milletin arsası, kamunun arazisiyle Bakanın özel üniversitesini büyüttüler, yazıklar olsun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Emir, Fahrettin Koca’ya tanınan kolaylıkları şu şekilde özetledi:

  • Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptı, hepsi teşvikli ve kamu arazisi üzerinde inşa edildi.
  • Gar binası ve Tekel binası kendilerine tahsis edildi.
  • Vatandaşın hibe ettiği arsaya otopark yapıldı.

Emir ayrıca, Medipol Hastanesi’ne Koca’nın Sağlık Bakanı olduğu dönemde 5,9 milyon lira destek sağlandığını ve hastanelere gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi ve KDV istisnası gibi avantajlar sunulduğunu belirtti.

Beykoz’daki Göksu Mesire Alanı’nda AKP’li üyelerin desteğiyle TESA Vakfı’nın Medipol Üniversitesi’ni kurduğunu hatırlatan Emir, Ankara TCDD Garı’ndaki 17 dönümlük arazinin özel üniversite alanına dönüştürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Emir, Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen alanın imar planlarının iptal edildiğini ve AOÇ’a ait olan 555 bin metrekarelik bir arazinin Medipol’e verildiğini de açıkladı.

Related Posts

SPK 5 şirketin borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı

SPK 5 şirketin borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı

2 milyon emekli çalışmak zorundayken, iktidar nutuk atıyor

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de emeklilerin ekonomik durumlarına ilişkin “Bu ülkede 2 milyon 139 bin emekli geçinebilmek için yeniden çalışıyor. Son iki yılda bu sayı 1 milyon 219 bin kişi arttı. Şubat 2023’ten Nisan 2025’e emekli çalışan sayısı tam yüzde 132 artmış durumda. İktidar hâlâ çıkıp başarı hikâyesi anlatıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Tofaş’a binen vatandaşın Hollanda’da aldığı otomobile bakın

Türkiye’de motosiklet alınabilecek parayla Hollanda’da otomobil alan bir vatandaş, ”Türkiye’de Tofaş’a biniyordum, burada 1500 euroya araba aldım. Boşa yaşıyoruz gibi” diyerek alım gücü farkına dikkat çekti.

Turka ile Araç Muayenesi Dönüşüyor

Turka, yerli teknolojiyle araç muayene hizmetlerini yeniden tasarlayarak dijitalleşmeyi hedefliyor.

TCMB anketi: Yıl sonu dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahmini ne oldu?

TCMB anketi: Yıl sonu dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahmini ne oldu?

Maltese Falcon Marmaris’te

Dünyanın en büyük yelkenli yatı Maltese Falcon, Marmaris’e geldi ve 50 bin litre yakıt ikmali yaptı.