Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Almanya, reddedilen Schengen vizesi başvurularına itiraz hakkını 1 Temmuz itibariyle kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz’dan (yarın) itibaren geçerli olmak üzere Schengen vize başvuruları reddedilen başvuru sahiplerinin itiraz hakkının kalktığını duyurdu. Dava açmak isteyenler Berlin İdari Mahkemelerine başvuracak.

Rusya’dan İsrail’e gözdağı: Putin’in sağ kolundan ‘dünya cehenneme döner’ çıkışı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in İran’da iktidar değişikliği hedefiyle ilgili “Herhangi bir ülke veya ülkelerden oluşan grubun, başka ülkelerde iktidar değişikliğini tartışmaması gerekiyor. Böyle olursa, dünya cehenneme dönüşebilir.” dedi.

Zimmetine para geçiren PTT çalışanın cezasında indirim

Adana’da zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanan PTT çalışanının cezası 8 yıla indirildi.

Çanakkale’de çay kurudu; toplu balık ölümleri yaşandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Kocabaş Çayı’nın bazı bölümlerinde kuraklık nedeniyle balık ölümleri yaşandı.

Susurluk’ta feci kaza: 4 ölü

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde sürücüsünün branda germek için emniyet şeridinde çektiği TIR’a, otomobil çarptı. Kazada, 4 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’daki festivalde izdiham: 3 ölü, 50’den fazla kişi yaralandı

Hindistan’ın Odisha eyaletindeki festivalde çıkan izdihamda 3 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, YAKLAŞIK 50 KİŞİ YARALANDI Hindistan’ın doğusundaki Odisha eyaletindeki festivalde çıkan izdihamda 3 kişi yaşamını yitirdi …