Bakan Şimşek dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden dış ticaret ve turizm gelirleri verilerini değerlendirdi. Bakan Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Önemli ölçüde gerileyen dış ticaret açığı ve güçlü hizmet ihracatıyla dış kırılganlıklarımızı azaltırken dayanıklılığımızı artırdık. 2024 yılında ziyaretçi sayısı 62,2 milyona yükselirken turizm gelirimiz 4,7 milyar dolar artışla 61,1 milyar dolara ulaştı. Küresel ekonomideki zorluklara rağmen ihracatımız 262 milyar dolara yükseldi ve dış ticaret açığımız 24 milyar dolar geriledi. 2024 yılında cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına indi. Cari dengede sağladığımız kazanımları ileriye taşımak için katma değerli üretimi ve ihracatı desteklemeye, enerjide yerli ve yenilenebilir kaynak kullanımını artırmaya yönelik politikalarımıza devam edeceğiz.

Related Posts

Maltese Falcon Marmaris’te

Dünyanın en büyük yelkenli yatı Maltese Falcon, Marmaris’e geldi ve 50 bin litre yakıt ikmali yaptı.

Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı

Manisa’da bölgeye özgü Altınbaş Kavunu’nun hasadı başladı, coğrafi işaret için girişim var.

Çocuklar Savaş Sonrası Ailelerini Destekliyor

Şam’da savaş sonrası çocuklar, Hamidiye Çarşısı’nda soğuk meşrubat satarak ailelerine destek oluyor.

Coşkun Kamıl, Yenişehir’deki Restoranın Sahibidir

Coşkun Kamıl, 24 yıl çalıştığı restoranın sahibi oldu. Yenişehir’in ilk kafe ve restoranını yönetiyor.

Akçakoca’da Su Hattı İmece ile Tamamlandı

Akçakoca’da 5 köyün su ihtiyacını karşılamak için yapılan su hattı, 2,5 milyona tamamlandı.

Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları: ‘Müteahhitler Yolunacak Kaz Olarak Görülüyor’

İzmir’in Menderes Belediyesi’nde müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları gündeme geldi. Bir iş insanı, rüşvet talebiyle ilgili ses kaydıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Menderes’teki inşaat ruhsat süreçlerinde rüşvet alındığını iddia eden Karakaya, belediye yetkililerinden yardım istedi.