Depremin yıldönümünde ilk ve orta okullara 1 günlük ara

Adıyaman’da, kabristan ve taziye ziyaretlerinin yoğunluğu nedeniyle depremlerin yıl dönümü olan 6 Şubat’ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin yıl dönümünde, ilde düzenlenecek anma programları, vatandaşlar tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşabileceği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu değerlendirme nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2025 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiği bildirilen açıklamada, “Ayrıca, anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personelimiz, kamu hizmetlerini aksatmayacak tüm tedbirler alınacak şekilde bir gün idari izinli sayılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Adıyaman Valisi Osman Varol ise makamında düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümündeki anma etkinlikleri için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Varol, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın taleplerini değerlendirerek özellikle o gün içerisinde oluşabilecek yoğun trafik ile kabristan yoğunluğunu dikkate alarak, okullarımızdaki çocuklarımızın arzusunu dikkate alarak 6 Şubat için idari tedbir aldık. Tüm kurum kuruluşlarımızda idari hizmetlerin aksamayacağı şekilde gerekli tedbirleri de alarak idari izin ilan ediyoruz. Vatandaşlarımız kamu kurum kuruluşlarında her türlü ihtiyacını yapabilecekler ve diğer taraftan da idari izinli olan personelimiz matemlerini yaşayabilecek.” diye konuştu.

Related Posts

Sultangazi Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Gençlere Spor Eğitimi Sunuyor

Sultangazi Belediyesi, 7-18 yaş arası çocuklar için Yaz Spor Okulları’nı açarak 20 farklı branşta eğitim veriyor. Çocukların tatillerini sporla geçirmeleri hedefleniyor.

Gençlerbirliği Süper Lig’de Kalıcı Olmayı Hedefliyor

Takım kaptanı Sinan Osmanoğlu, genç futbolcuların gelişimine vurgu yaparak, ligde kalıcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Pendik’te Sıcak Havada Yumurta Pişirme Deneyi

Bir esnaf, 40 derece sıcaklıkta asfaltta yumurta pişirip yedi. Mizahi deney ilgi uyandırdı.

Yılın 4 ayını burada geçiriyorlar: Herkes onları seyretmek ve fotoğraf çektirmek geliyor

Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve Van Gölü’nün kuzey kıyısında yer alan Arin Gölü, su seviyesinin düşmesine rağmen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kuş cenneti olarak bilinen ve yaklaşık 200 kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü …

Kayserispor’un Denswil Transferi

Kayserispor, Trabzonspor’dan Stefano Denswil ile 1 yıllık anlaşma sağladı.

Manisa’da Dini Nikah Cinayeti

17 yaşındaki Haniye Arab, dini nikahlı eşi Nagıb Habibi tarafından boğularak öldürüldü.