KRALİÇE ARI SATIŞI İLE DOLANDIRICILIK
Adana’da arıcılıkla uğraşan M.A, kovan sayısını artırmak amacıyla internette “kraliçe arı satışı” ilanı gördü. İlanı veren İ.B ile iletişime geçen M.A, talep edilen 540 lirayı banka hesabına yatırdı. Ancak kraliçe arıyı alamayan M.A, dolandırıldığını fark ederek şikayette bulundu.
MAHKEME SÜRECİ VE İDDİANAME
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu İ.B hakkında iddianame hazırlandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık İ.B’nin “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.
SANIĞIN SAVUNMASI VE MAHKEME KARARI
Sanık İ.B, mahkemeye kraliçe arıyı gönderdiğine dair belge sunamadı. Mahkeme heyeti, İ.B’nin 540 lirayı Erzurum’un Karayazı ilçesindeki bir ATM’den çektiğini ve bu işlemi gösteren kayıtların bulunduğunu belirtti. Sonuç olarak İ.B, 4 yıl hapis ve 540 lira adli para cezasına çarptırıldı.
More Stories
İthalat politikasına isyan eden sığır Hatay sokaklarını karıştırdı
Esir takasında yedinci tur: İsrailli esir, Hamas mensubunu alnından öptü
Kayserispor Genel Kurulu’nda Yeniden Seçim ve Gelecek Vizyonu