Türkiye’nin Elektrik Üretiminde Özel Sektörün Payı Yüzde 80

Türkiye’nin Kurulu Elektrik Gücü 118 Bin Megavata Ulaştı

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, özel sektör santrallerinin bu artışta yüzde 80’lik bir paya sahip olduğunu söyledi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde konuşan Kartal, Türkiye’nin elektrik piyasasının Avrupa ve dünya genelinde büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflediği karbonsuz bir dünyaya ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlanması gerektiğini dile getirdi.

Enerji talebinin sürekli arttığını belirten Kartal, bu talebi karşılamak için iklim hassasiyetini göz önünde bulundurarak enerjiyi kesintisiz, verimli, kaliteli ve düşük maliyetli şekilde tüketiciye sunmanın hedeflerinin başında geldiğini belirtti.

Türkiye’deki enerji sektörünü şekillendiren unsurların başında ekonomi ve iklim geldiğini vurgulayan Kartal, ülkedeki enerji politikalarının bu iki hassasiyeti de göz önünde bulundurarak belirlendiğini ifade etti.

Özel sektöre ait santrallerin payının giderek arttığına işaret eden Kartal, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. sırada, dünyada ise 11. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin 2035 Yılı Hedefleri İçin Yenilenebilir Enerji Yatırımları Devam Ediyor

Kartal, Türkiye’nin enerji sektöründe gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle birlikte 2035 yılı hedeflerine doğru ilerlediğini dile getirerek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan talep edilen enerjinin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımların artırılmasıyla Türkiye’nin enerji sektöründe daha üst sıralara yükselmesinin hedeflendiğini sözlerine ekleyen Kartal, ülkenin enerji politikalarının bu doğrultuda şekillendirildiğini açıkladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Büşra Nur Yılmaz – Ekonomi

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.