Ümit Özdağ “cumhurbaşkanına hakaret” davasında savunma verdi

Cezaevindeki Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Yargılanması Başladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla İstanbul 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. Yer darlığı nedeniyle duruşma, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapıldı ve kimlik tespiti ile başladı.

Özdağ, savunmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin İl Kongresi’ndeki sözlerini hatırlattı ve yanıt verdiğini belirtti. Özdağ, sözlerinin siyasi bir polemikten öte olmadığını vurgulayarak, hakaret içermediğini savundu.

Özdağ, suçlamaların belirsiz olduğunu ifade ederek, “Demokratik hukuk devletinde kabul edilemez” diyerek savunmasını sürdürdü. Mahkeme heyeti, Özdağ’ın savunmasının ardından duruşmayı 10 Eylül 2025’e erteledi.

Duruşmayı izlemek için siyasetçiler, gazeteciler ve hukukçuların toplandığı söz konusu duruşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı. Salondaki kalabalık nedeniyle içeri girişlerde izdiham yaşandı.

Özdağ hakkında ayrıca Antalya’da yaptığı konuşma nedeniyle de soruşturma başlatılmıştı. Tutuklanmasının ardından yapılan iddianamede, sosyal medya paylaşımları da delil olarak gösterildi. Özdağ’ın bu davası için ilk duruşma 11 Haziran 2025’te İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek.

DW, ANKA/CÖ, JD

Related Posts

Binlerce plastik ördek Rotterdam’da yardım kampanyası için yarıştı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde, Nesselande bölgesindeki Zevenhuizerplas Gölü’nde binlerce plastik ördek, Duck Rally etkinliği kapsamında üç farklı yardım kuruluşuna destek amacıyla su yüzeyinde yarıştı. Etkinlik başlamadan önce ördekler ağ içinde …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Terör örgütü PKK mensuplarının yaktığı silahların nerede muhafaza edileceği belli oldu

Terör örgütü PKK’nın fesih kararı ve Öcalan’ın silah bırakma çağrısı sonrası KCK Eş Başkanı Bese Hozat’ın da aralarında bulunduğu 30 örgüt mensubunun dün Süleymaniye kentindeki Casene Mağarası’nda düzenlenen törenle yaktıkları silahların aynı bölgede muhafaza edileceği bildirildi.

Bahçesinde salyangoz görenlere acil uyarı

Bahçede ya da dışarıda salyangoz görenlere ‘Asla elle dokunmayın’ diyerek acil uyarı yapıldı. Masum görünen bazı salyangoz türleri, parazitler taşıyor.

YHT seferlerine yaz düzenlemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 14 Temmuz-30 Eylül döneminde, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında ek seferler düzenleyeceklerini duyurdu.