Enerji ithalatı faturası martta arttı

Mart Ayında Türkiye İthalatı Yüzde 2,2 Arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mart ayında Türkiye’nin toplam ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artarak 30 milyar 610 milyon 139 bin dolar olarak gerçekleşti.

Toplam ithalatın 5 milyar 864 milyon 68 bin dolarlık kısmı enerji ithalatından kaynaklandı. Bu kalemi ise “mineral yakıtlar, mineral yağlar, bitümenli maddeler, mineral mumlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler” oluşturdu.

Bir önceki yılın mart ayında enerji ithalatı 5 milyar 511 milyon 248 bin dolar seviyesindeydi. Bu da önceki yıla kıyasla yüzde 6,4’lük bir artışı gösteriyor. Ham petrol ithalatı ise yüzde 6,6 azalışla 2 milyon 504 bin 129 tona geriledi.

Related Posts

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Türkiye gelir oranına göre sadece bir ülkeyi geçebildi

Avrupa ülkeleri arasındaki gelir oranlarına göre Türkiye yalnızca Bulgaristan’ı geçerek sondan ikinci sırada yer aldı.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Garanti Bankası mobil uygulamasına erişim sorunu! Garanti Mobil çöktü mü?

Garanti BBVA mobil uygulamasına 2 Mayıs itibarıyla erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar işlemlerini gerçekleştiremiyor, bankadan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Türkiye’nin ham çelik üretimi ilk çeyrekte azaldı

Türkiye’nin ham çelik üretimi bu yılın ocak-mart döneminde 9,3 milyon ton oldu.

Güvenli liman vuruldu: Altın fiyatlarında sert düşüş!

Altın fiyatları, ABD’nin ticaret politikalarına dair olumlu sinyallerle birlikte düşüşe geçti. Küresel piyasalarda artan risk iştahı, yatırımcıların güvenli liman talebini zayıflattı. ABD-Çin hattında müzakere ihtimalleri, altındaki gerilemeyi hızlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir