Erken müdahale ile mide kanserinden kurtuldu

Mide Tümörü Teşhisi Konulan Hastanın Şifa Hikayesi

65 yaşındaki İrfan Çınar, halsizlik ve kansızlık şikayetleriyle hastaneye başvurduğunda, 25 Ekim 2023’te yapılan endoskopi sonucunda midesinde 4 santimlik bir tümör olduğunu öğrendi. İleri tetkikler sonucunda hastalığın yalnızca mideyle sınırlı olduğu tespit edildi ve Çınar ameliyata alındı.

Operasyon sonrasında midesi tamamen alınan İrfan Çınar, sağlığına kavuştu. Kendi tedavi sürecini anlatan Çınar, ameliyatın ardından beslenme düzeninde önemli değişiklikler yaptığını ve 12 seans kemoterapi aldığını belirtti. Kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını ve şu anda herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

Konu hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İhsan Metin Leblebici, mide kanserinin belirtilerini detaylıca açıkladı. Hastaların belirtileri dikkate alması gerektiğini vurgulayan Leblebici, teknolojik ilerlemeler sayesinde kanser öncesi hücrelerin daha erken teşhis edilebildiğinin altını çizdi.

Operasyon sonrası beslenme düzenine dikkat çeken Doç. Dr. Leblebici, midesi alınan hastaların daha küçük porsiyonlarla ve daha sık aralıklarla beslenmeleri gerektiğini belirtti. Bu sayede hastaların sağlıklı bir şekilde normale dönebileceğini ifade etti.

İrfan Çınar, yaşadığı süreci ve hayata dair duygularını şu şekilde dile getirdi: “Her şeyi rahatlıkla yiyip içebiliyorum. Erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. O yüzden herkesin düzenli olarak kontrollerini yaptırması önemli. Bugün geldiğim noktada, iyiyim diyebiliyorum.”

Related Posts

Cilt kanseri vakalarında korkutan artış: Nasıl korunuruz?

Hem Türkiye’de hem de dünyada cilt kanseri vakalarında artış görüldüğüne dikkat çeken Uzm. Dr. Yusuf Kelleci, cilt kanserinden korunmak için yapılması gerekenleri anlattı. Kelleci, “Güneşin zararlı etkilerine bağlı cilt hasarlarının yüzde 90’ı, korunma önlemleriyle engellenebilmektedir” dedi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 566’sı uzman tabip, 673’ü tabip olmak üzere toplam 2 bin 239 hekimin atanacağını açıkladı.

‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Üniversitesinin düzenlediği Pediatri Kongresi’nde konuşan Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Atatürk’ün çocukları gelecek olarak gördüğünü anımsattı ve “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Tükenmişlik sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Tükenmişlik belirtileri yoğun iş temposunda göz ardı edilebilir. Ancak bunları fark etmek, dışarı çıkamayacak ve çalışamayacak hale gelmeden önce önlem almanıza yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir