Zeynep’i boğarak öldüren annesine verilen ceza bozuldu

Buca Emniyet Müdürlüğü’ne Teslim Olan Kadın, Kızını Öldürmekten Tutuklandı

Buca Emniyet Müdürlüğü’ne 17 Mayıs 2021 tarihinde teslim olan Ayşe Vural adlı kadın, kızını öldürdüğünü itiraf etti. Laleli Mahallesi’ndeki evlerine giden polis ekipleri, Zeynep Vural isimli genç kızın cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemelerde Zeynep’in boğularak öldürüldüğü belirlendi. Ayşe Vural tutuklandı, eşi S.V. (72) ve oğlu Ö.V. (27) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Savcı, Ayşe Vural’ın tek başına bu eylemi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını iddia etti ve sanıkların ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirtti. Üç sanık hakkında ‘Üstsoy veya altsoydan birine kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstinaf Mahkemesi Kararını Onadı

2022 yılında İzmir 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Ayşe Vural, “Kızımı öldürmek istememiştim” diyerek beraat talebinde bulundu. Eşi ve oğlu da aynı istekte bulundu. Mahkeme, Ayşe Vural’ı ‘Altsoyu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Zeynep’in psikolojik sorunları ve aile içi şiddet üzerine de durarak ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uyguladı. Böylece Ayşe Vural’ın cezası 18 yıl 4 ay hapse çevrildi ve tutuksuz yargılanan diğer sanıklar beraat etti.

Kararın ardından taraf avukatlarının itirazı üzerine dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’ne taşındı. Daire, Ayşe Vural’a verilen cezada bir yanlışlık olmadığına karar verirken diğer sanıklar için yeterli delil olmadığını belirtti ve istinaf talebini reddetti. Aynı zamanda Ayşe Vural’ın tahliye talebini de reddetti.

Yeniden Yargılanacak

Ayşe Vural’ın avukatı Mehmet Ali Orman, kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Zeynep’in psikolojik sorunları ve uyuşturucu kullanımı hakkında detaylı bilgi vererek, Ayşe Vural ile kızı arasındaki sorunlara dikkat çekti. Daire, Zeynep’in sanığa saldırıda bulunduğunu ve daha önce koruma kararı alındığını belirtti. Bu sebeplerle, Ayşe Vural’ın hakim karşısında yeniden yargılanmasına karar verildi. Daire, diğer sanıklar S.V. ve Ö.V. hakkındaki kararı ise onadı.

Related Posts

Çifte standardın fotoğrafı: İBB sanıkları şov yaparak, kırmızı bültenliler gizli gizli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 15 suçlunun Türkiye’ye iade edildiği açıkladı sanıkların yüzleri ve adları gizlendi.

Balıkesir’de Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı

Altıeylül ilçesinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Galatasaray’da uçak kalkmıyor! Transfer iptal

La Liga’nın yeni ekibi Elche, Galatasaray’da forma giyen Yusuf Demir’i İspanya’ya götürmeye hazırlanırken yüksek maaşı nedeniyle transferini iptal etti.

Fenerbahçe stadı önünde el hareketi yaptı! Uyaran güvenlik görevlisini arabayla metrelerce sürükledi

Fenerbahçe Ülker Stadyumu önünde arabasıyla yolda ilerleyen bir Galatasaray taraftarı, stat önünde durarak el hareketleri yapmaya başladı. Bunun üzerine kendisine uyarmaya gelen güvenliğe sinirlenen kişi, güvenlik görevlisini metrelerce arabanın kaputunda sürükledi. Güvenlik görevlisinin yere düşmesiyle birlikte saldırgan kişi arabayla uzaklaştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Polonya’da

Ay-yıldızlılar, 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri’nde Japonya ile mücadele edecek.

Konya’da AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı düzenlendi

Konya’da çok sayıda partilinin katılımıyla AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı düzenlendi.