Trump’dan nükleer konusunda diplomasi vurgusu

Trump, İran’ın Nükleer Silah Umudundan Vazgeçmesi Gerektiğini Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan gerginlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Trump, İran’ın nükleer sorununu diplomatik yollarla çözme yaklaşımına bağlı olduklarını vurgulayarak, “İran büyük bir ülke olabilir, ancak bunun için önce nükleer silah elde etme umudundan tamamen vazgeçmelidir.” şeklinde konuştu.

Trump Diplomasiyi Ön Planda Tutuyor

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İran’a karşı diplomatik çözümü tercih ettiğini dile getirdi. Trump, “İran nükleer meselesinin diplomatik yolla çözülmesine kararlıyız. Tüm yönetimimiz İran’la müzakere konusunda talimat aldı. İran büyük bir ülke olabilir, ancak bunun için önce nükleer silah elde etme umudundan tamamen vazgeçmelidir.” ifadelerini kullandı.

“İran Asla Nükleer Silaha Sahip Olamaz” İddiası

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz gün Beyaz Saray’da düzenlediği bir törende İran-İsrail gerilimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hala İran’la nükleer anlaşma müzakerelerini sürdürdüklerini ve bir anlaşma yapmak istediklerini belirten Trump, “İran asla nükleer silaha sahip olamaz, bu kadar basit.” şeklinde konuşmuştu.

Trump ayrıca, “İran ile bir anlaşma yapmak istiyorum. Anlaşmaya oldukça yakınız. Ben anlaşma yapmayı tercih ederim, bir anlaşma olduğunu düşündüğüm sürece, İsrail’in müdahale etmesini istemiyorum, çünkü bunun her şeyi mahvedeceğini düşünüyorum.” yorumunu yapmıştı.

Related Posts

Otobüsta yanına oturduğu kadını taciz etti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde halk otobüsünde bir kadın taciz eden zanlı gözaltına alındı.

Kepez Belediyesi, Ulaşım Projelerine Devam Ediyor

Kepez Belediyesi, Çamlıbel Mahallesi’nde yeni bağlantı yolu açmak ve ulaşımı kolaylaştırmak için sathi asfalt kaplama çalışmalarına başladı. Başkan Mesut Kocagöz, altyapı tamamlanmadığı için sıcak asfalt dökemediklerini, ancak geçici çözümlerle halkın tozdan etkilenmemesi için çalıştıklarını belirtti.

Altay’da İstifa Şoku!

Altay altyapı başkanı Cemil Has ve yöneticisi Süleyman Özkaral istifa etti, yönetim krizi derinleşiyor.

Afyonkarahisar’da kamyonun çarptığı çocuk can verdi

Afyonkarahisar’da kamyonun çarptığı 11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’tan Türkiye itirafı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin savunma sanayisine dikkat çekerek, “sürekli güçlenen ve son derece iddialı bir komşu” olarak tanımladı.

Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda dün düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Adana’ya getirilen 26 yaşındaki şehidin naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından merkez Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı’na götürüldü.