Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz Tüketimi Besin Zehirlenmesine Neden Olabilir Mi?

Yaz aylarında artan soğuk içecek tüketimine dikkat çeken uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, buzun da bir besin olduğunu ve içerisinde zararlı mikroorganizmaları barındırabileceğini belirtiyor. Yiğit, buzların hijyen koşullarına uygun olarak depolanması, temiz su kullanılması ve tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguluyor.

Yaz aylarında özellikle içeceklere konulan ve uygun şekilde depolanmayan buzların besin zehirlenmelerine sebep olabileceğine dikkat çeken Yiğit, buzlardan kaynaklı zehirlenmelerin bozulmuş besinlerin tüketiminden birkaç saat veya gün sonra ortaya çıkabildiğini hatırlatıyor.

Yiğit, “Buz da bir besindir ve zararlı mikroorganizmaları barındırabilir. Buzun çözülüp tekrar dondurulmaması ve temiz su kullanılması gerekir” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı, işletmelerin buz yapımında kullandığı makinelerin temizliğine özen göstermesi gerektiğini, evde buz kalıplarını temizlerken karbonatlı su kullanılmasını öneriyor.

Besin zehirlenmelerinde ortaya çıkan semptomları da paylaşan Yiğit, sıvı kaybını telafi etmek ve düşük yağlı beslenmeye özen göstermek gerektiğini belirtiyor. Son olarak, buzun da bir besin olduğunu, hijyen koşullarına dikkat edilerek depolanması ve tüketiciye sunulurken özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Vatandaş zehirlendi, faturası aile hekimlerine kesildi!

Aile hekimliği yönetmeliği aile hekimlerini mağdur etmeye devam ediyor. Kahramanmaraş – Elbistan’da bulunan termik santralde meydana gelen zehirlenme vakaları, halk sağlığını tehdit ederken, yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği nedeniyle fatura yine aile hekimliği çalışanlarına kesildi.

Prof. Dr. Öztürk: Çay ve kahve su ihtiyacını karşılar düşüncesi hatalı

Prof. Dr. Levent Öztürk, artan su ihtiyacının, çay veya kahveden karşılanabileceği düşüncesinin hatalı olduğunu belirterek, “Çayı seven bir milletiz. Çay, kahve içtiğimiz zaman bir yerde su ihtiyacımızı karşıladığımızı düşünüyoruz ama bu hatalı bir düşünce” dedi.

Et, süt, yumurta yok: Bilim insanları kilo vermenin en etkili yolunu buldu

Diyetle ilgili yapılan araştırmalar her geçen gün yeni bulgular ortaya koyarken, bilim insanlarından dikkat çekici bir açıklama geldi. Bitkisel temelli beslenme biçimi olan vegan diyeti uygulayanların, yalnızca hayvansal gıdalardan uzak durarak vücutlarındaki asit yükünü ciddi şekilde azalttığı ve bunun da doğrudan kilo kaybına yol açtığı belirtildi.

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Uzmanı bu basit yöntemi önerdi: 20-20-20 kuralı

Dr. Tarık Mecit, dijital yorgunluğun gözlerin ötesine geçerek hormon dengesi, bağışıklık sistemi ve zihinsel işlevler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını açıkladı.

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.