Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı

Manisa’da Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı, Coğrafi İşaret Almak İçin Girişimde Bulunuldu

Manisa’nın Karaoğlanlı bölgesinde yetişen Altınbaş Kavunu, kendine özgü aroması ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Altınbaş Kavunu hasadı başladı ve bölgeye özgü bu kavuna coğrafi işaret almak için adımlar atılıyor.

Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesi’nde üretilen Altınbaş Kavunu, sarı ve ince kabuklu olması, aromatik yapısı ve tatlı lezzetiyle biliniyor. Altınbaş adını, kavunun sarı parlak renginden alıyor. Bölgenin yerel bir kültürel mirası olan bu kavun, geleneksel yöntemlerle ve yerel tohumlarla üretiliyor.

Karaoğlanlı’da yaklaşık 200 dönümlük alanda yetiştirilen Altınbaş Kavunu, sabah erken saatlerde toplanıp meydanda satışa sunuluyor. Bazıları İzmir ve çevre illere gönderilirken, civar mahallelerde de ekimi yapılmaya başlandı. Ancak kavunun kabuğu ince olduğu için raf ömrü kısa, olgunlaştığında 2-3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor.

Karaoğlanlı Mahalle Muhtarı Hakan Kara, bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi vererek, Altınbaş Kavunu’nun geleneksel üretim yöntemleriyle devam ettiğini vurguladı. Coğrafi işaret almak için girişimde bulunduklarını belirten Kara, bölgenin bu eşsiz ürününü tanıtmak amacında olduklarını ifade etti.

Üreticilerden Hakan Abadanç, Altınbaş Kavunu’nun Karaoğlanlı’ya özgü bir kavun olduğunu ve çekirdekten üretildiğini söyledi. Aroması ve tadıyla ön plana çıkan bu kavunun diğer bölgelerdeki insanlar tarafından kabağa benzetildiğini ancak tattıktan sonra beğenildiğini belirtti. Üretim sürecinin 90 gün olduğunu ve 90. günde toplamaya başlandığını aktardı.

Altınbaş Kavunu üreticilerinden İsmail Yoğurtçu ise kavunun aromatik ve lezzetli olduğunu, organik bir ürün olduğunu ve ilaç kullanılmadığını söyledi. Ayrıca, ata tohumlarından üretiminin yapılabildiğini ve insanların bu kavunu beğendiğini ekledi.

Related Posts

Maltese Falcon Marmaris’te

Dünyanın en büyük yelkenli yatı Maltese Falcon, Marmaris’e geldi ve 50 bin litre yakıt ikmali yaptı.

Çocuklar Savaş Sonrası Ailelerini Destekliyor

Şam’da savaş sonrası çocuklar, Hamidiye Çarşısı’nda soğuk meşrubat satarak ailelerine destek oluyor.

Coşkun Kamıl, Yenişehir’deki Restoranın Sahibidir

Coşkun Kamıl, 24 yıl çalıştığı restoranın sahibi oldu. Yenişehir’in ilk kafe ve restoranını yönetiyor.

Akçakoca’da Su Hattı İmece ile Tamamlandı

Akçakoca’da 5 köyün su ihtiyacını karşılamak için yapılan su hattı, 2,5 milyona tamamlandı.

Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları: ‘Müteahhitler Yolunacak Kaz Olarak Görülüyor’

İzmir’in Menderes Belediyesi’nde müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları gündeme geldi. Bir iş insanı, rüşvet talebiyle ilgili ses kaydıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Menderes’teki inşaat ruhsat süreçlerinde rüşvet alındığını iddia eden Karakaya, belediye yetkililerinden yardım istedi.

Türkiye’de 110. Teknopark Kuruldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de kuruluş kararı yayımlanan ODTÜ Uzay Teknolojileri Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Türkiye’deki teknopark sayısının 110’a ulaştığını açıkladı.