AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Bu anket Erdoğan’ı çok üzecek! İmamoğlu genç seçmende yüzde 60’ları görüyor

Ank-Ar Araştırma’nın anketine göre, 18-34 yaş arasındaki seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 62,5’i Ekrem İmamoğlu, yüzde 26,2’si Recep Tayyip Erdoğan dedi. Anket sonuçlarında Erdoğan yüzde 50’yi gene geçemedi

Beyoğlu Kaymakamlığı’ndan yasak kararı

Beyoğlu Kaymakamlığı, bu geceden itibaren ilçede tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

ABD Başkanı Trump tarih vererek duyurdu: Gazze’de ateşkes yakın

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde “önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanabileceğini” söyledi.

İmamoğlu hâkimlere ve savcılara seslendi: Canımız tehdit altında, bir avuç insanı kollayan düzenin parçası olmayın!

İmamoğlu hâkimlere ve savcılara seslendi: Canımız tehdit altında, bir avuç insanı kollayan düzenin parçası olmayın!

Erdoğan’ın İsrailli gazeteciye verdiği yanıt dikkat çekti: ‘Türkiye ile ilişkileri’ sordu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’nın Lahey kentindeki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan’ın, İsrailli bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti.

Trump: Netanyahu’nun yolsuzluk davasını iptal edin

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik yolsuzluk davasını “cadı avı” olarak nitelendirerek, davanın derhal iptal edilmesini talep etti. Trump, ABD’nin İsrail’i kurtardığı gibi Netanyahu’yu da kurtaracağını kaydetti