ABD’de binlerce Müslüman’ı bir araya getiren MAS-ICNA kongresi başladı

 

Illinois eyaletinde başlayan MAS-ICNA yıllık kongresi, ABD’deki en büyük Müslüman çatı kuruluşlarından Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) tarafından düzenleniyor. Kongre, Chicago’daki McCormick Place’de gerçekleşiyor ve yaklaşık 40 bin Müslüman’ı bir araya getiriyor.

Kongrenin ana teması “Zincirleri Kırmak ve Değişimi Yönlendirmek” olarak belirlenmiş ve Gazze’nin işgali altındaki durumu gündeme taşımaktadır. Sivil aktivistler, akademisyenler ve ilim insanlarının konuşmalarının yanı sıra çocuklar, kadınlar ve farklı yaş grupları için etkinlikler de düzenlenmektedir.

Kongrede “Toplumsal kısıtlamaları ortadan kaldırmak ve dönüştürücü bir hareketi inşa etmek için mecburi bir yolculuk” olarak nitelendirilen zincirleri kırmak konsepti vurgulanmaktadır. Programda çocuklar ve gençler için özel etkinliklerin yanı sıra farklı oturumlar da yer almaktadır.

Kongre kapsamında İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Enes Yalman’ın Gazze sunumu ve Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi çeşitli programlar planlanmaktadır. Ayrıca, İstanbul Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta da bazı vakitlerde ezan okuyacak.

Kongre fuar alanındaki Müslümanlara hitap eden alışveriş stantları ve Türk kültür ürünlerini sergileyen stantlar katılımcılardan büyük ilgi görmektedir. (AA)

ABD’deki Müslüman kongreleri

ICNA, Güney Asya kökenli Müslümanlar tarafından 1968’de kurulmuş olup, 1977’de ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla çatı kuruluş haline gelmiştir. MAS ise 1993’te Orta Doğu kökenli Müslümanlar tarafından kurulmuş olup, ülkede 50’den fazla ofise sahiptir.

Her yıl mayıs ayının sonuna doğru ICNA’nın Washington-Baltimore civarındaki “Anma Günü” haftasında ve MAS’ın aralık sonundaki Noel tatili haftasında Chicago’da düzenlenen kongreler, ABD’deki Müslümanları bir araya getirmektedir. Baltimore’daki kongrenin organizasyonu ICNA’ya, Chicago’dakine ise MAS’a aittir.

Related Posts

Çanakkale’de çay kurudu; toplu balık ölümleri yaşandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Kocabaş Çayı’nın bazı bölümlerinde kuraklık nedeniyle balık ölümleri yaşandı.

Hindistan’daki festivalde izdiham: 3 ölü, 50’den fazla kişi yaralandı

Hindistan’ın Odisha eyaletindeki festivalde çıkan izdihamda 3 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, YAKLAŞIK 50 KİŞİ YARALANDI Hindistan’ın doğusundaki Odisha eyaletindeki festivalde çıkan izdihamda 3 kişi yaşamını yitirdi …

Susurluk’ta feci kaza: 4 ölü

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde sürücüsünün branda germek için emniyet şeridinde çektiği TIR’a, otomobil çarptı. Kazada, 4 kişi hayatını kaybetti.

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

Bu anket Erdoğan’ı çok üzecek! İmamoğlu genç seçmende yüzde 60’ları görüyor

Ank-Ar Araştırma’nın anketine göre, 18-34 yaş arasındaki seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 62,5’i Ekrem İmamoğlu, yüzde 26,2’si Recep Tayyip Erdoğan dedi. Anket sonuçlarında Erdoğan yüzde 50’yi gene geçemedi

Beyoğlu Kaymakamlığı’ndan yasak kararı

Beyoğlu Kaymakamlığı, bu geceden itibaren ilçede tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.