Avrupa borsaları ABD’deki tarım dışı istihdam verisi sonrası düşüşle kapandı

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Avrupa Borsalarını Düşürdü

ABD’deki tarım dışı istihdam verisi, Avrupa borsalarının günlük performansını olumsuz etkiledi. Stoxx Europe 600 endeksi, günü yüzde 0,84’lük bir düşüşle 511,5 puandan tamamladı.

Gün sonunda Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,79 azalırken 7.431,04 puana, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,64 gerileyerek 35.090,23 puana ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,86 düşüşle 8.248,49 puana geriledi.

Almanya’da ise DAX 40 endeksi, yüzde 0,5’lik bir değer kaybıyla 20.214,79 puana geriledi. Aynı zamanda Avro/dolar paritesi de yüzde 0,592’lik bir düşüşle 1,024 seviyesine geriledi.

ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve işsizlik oranının düşmesi, yatırımcıların dikkatini çekerken analistler, bu verilerin Fed’in faiz politikalarına daha temkinli yaklaşmasını sağlayabileceğini belirtti.

Ayrıca, tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından Avro Bölgesi’nde kamu tahvil getirileri artarken, Almanya’da 10 yıllık tahvil getirisi Temmuz 2024’ten beri görülen en yüksek seviyeye ulaştı. İngiltere’de ise kamu tahvillerine ilişkin yaşanan paniğin yanı sıra tahvil getirileri de yükseldi.

Related Posts

Erdoğan: Her türlü şoka rağmen ekonomi programı sarsılmadı, güven tazeledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde TİM 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Son üç ayda yaşanan her türlü şoka rağmen program sarsılmadı, güven tazeledi. Risk primimiz düşüyor, TL’ye güven yükseliyor.” ifadelerini kullandı.

Araç sahiplerine rekor ceza kesilecek! Son gün bugün

Vergi mükellefleri için zorunlu olan akaryakıt alımı sırasında taşıtların plaka bilgisinin ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilmesini sağlayan UTTS için bugün son gün. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve akaryakıt …

Köprüden atlayan iş insanı başına neler geldiğini 1 yıl önce anlatmış

Köprüden atlayarak hayatına son veren iş insanı İlhan Arık, 1 yıl önce katıldığı Youtube programında acılarla dolu hayat hikayesini anlattığı ortaya çıktı.

TÜİK açıkladı: Haziran 2025 ekonomik güven endeksi belli oldu!

Ekonomik güven endeksi haziranda hafif artış gösterdi. Tüketici ve hizmet sektörü güveninde yükseliş olurken, imalat, perakende ve inşaat sektörlerinde düşüş yaşandı.

AKP’li isimden ekonomi yönetimine ÖTV çıkışı: ‘Toplumun boğazını sıkmaya devam ediyoruz’

Motorlu taşıtlarda ÖTV oranları ve matrahları yeniden belirlendi. AKP’li Şamil Tayyar, ekonomik zorluklar sürerken yapılan vergi artışına sert tepki gösterdi. Yeni düzenleme komisyondan geçti, Meclis oylaması bekleniyor.

Bakanlık satışını yasakladı: Temizlik ürünü raflardan toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararı ürün tespitlerine devam ederken bugün bir temizlik ürününün tehlikeli olduğu gerekçesiyle toplatılmasına karar verdi.