Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

Özgür Özel’den İsrail’e ilk tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da açıklamalarda bulundu.

13 yaşındaki çocuğun yumruk attığı 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Bolu’da kamuoyunu sarsan trajik bir olay yaşandı. Kültür Park’ta iki çocuk arasında çıkan kavga, acı bir şekilde son buldu. Henüz 13 yaşındaki S.Ş.’nin attığı yumruk, 15 yaşındaki A.Ö.T.’nin kalbinin durmasına neden oldu. Olay yerinde yapılan kalp masajıyla hayata döndürülen A.Ö.T., hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Trump’dan nükleer konusunda diplomasi vurgusu

Daha önce İsrail’in İran’a yakında saldırabileceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump, İran ile aralarında çıkan gerginlik hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. İran’la nükleer sorunu diplomatik yollarla çözme yaklaşımına bağlı olduklarını …

İndirim zinciri 50 liraya satıldı! 100 mağazası kapanacak

Birleşik Krallık’ın önde gelen indirim zincirlerinden Poundland, yalnızca 1 sterlin (yaklaşık 53 lira) karşılığında ABD merkezli yatırım firması Gordon Brothers’a satıldı. Zincirin yeniden yapılandırılması sürecinde yaklaşık 100 mağazanın kapanması bekleniyor.

Türk turiste kabus yaşattılar: 50 euro için diplomatik krizden dönüldü

Özel bir yat ile Ege’de Midilli adasına giden Türk turist üzerinde yasal olan dövizden 50 Euro daha fazla bulundurunca gümrük memurları 50 Euro’ya el koyup yasal işlem yapmaya kalktı, gümrükte rezalet yaşandı. Saatler süren tartışma sonrası diplomatik kriz son anda önlendi.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘bilirkişi davası’ açıklaması: ‘Bugünkü duruşma usulsüzdür!’

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün görülecek “bilirkişi davası”na ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugünkü duruşma usulsüzdür, yargılama esaslarına uygun değildir. Böyle bir sürecin parçası olmayı reddediyorum” dedi.