BAE ve İran dışişleri bakanları, ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmeleri görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri ile İran Arasındaki İlişkiler Görüşüldü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

BAE resmi ajansı WAM’ın aktardığı habere göre, İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Dubai’ye gerçekleştirdiği ziyarette BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile bir araya geldi.

İki bakanın, birbirlerine karşılıklı çıkarları gözeterek ilişkileri güçlendirmenin yollarını ele aldığı görüşmede, bölgedeki genel durum ve son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

Erakçi’nin ziyaretine dair detaylar ise henüz paylaşılmadı. (AA)

Related Posts

ABD ile Ermenistan’dan ortak tatbikat

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile Amerika Birleşik Devletleri’nin ortak askerî tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

Uçağa yön değiştirten risk: Dikkat! Uzmanlar uyarıyor

İstanbul-Seul seferini yapan uçakta bir yolcu harici şarj aletini düşürdü. Düştüğü yerden çıkartılamayınca uçak İstanbul’a döndü. Peki pilot neden bu kararı aldı? Uçağa yön değiştiren bu cihaz nasıl bir risk taşıyor? Uzmanlarına sorduk. (Haber: Ali Ablay)

İsviçre üzüntüyle karşıladı

Konsey, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararnamesinin ardından duyurulan 92 ülkeye yönelik yeni tarifeler kapsamında İsviçre’ye yüzde 39 oranında tarife getirilmesinin ardından açıklama yaptı. İsviçre, yüzde 41 gümrük vergisi uygulanan Suriye’nin …

Ekrem İmamoğlu’ndan sert tepki: ‘İktidar değişmeden, yürüyecek yolumuz kalmadı’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. İmamoğlu yükselen faiz ve borçlanmaya vurgu yaparak “İktidar değişmeden, tekrar güven ve istikrar inşa edilmeden yürüyecek yolumuz kalmamıştır.” dedi

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde tur için Shakhtar karşısında: İlk 11’de sürpriz!

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde Shakhtar’a karşı “tamam ya da devam” maçına çıkıyor.

Öldüren kumpir davasında yeni gelişme: Annemi ölü buldum

İzmir’de kumpir yedikten sonra hayatını kaybeden Servet Polat’ın ölümüne ilişkin davada ilk duruşma görüldü. Kızı Bahar Zeyrek, “Annem tuvalette öldü, ben ve oğlum da zehirlendik” diyerek sanıklardan şikayetçi oldu. Sanık, hijyen kurallarına uyduklarını savundu.