Bakan Yerlikaya duyurdu: 16,607 sürücü hakkında işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Bayram tatilinin ilk 7 gününde arkadan çarpma kazalarının en önemli sebeplerinden olan yakın takip ve cep telefonu kullanımı nedeniyle trafik kuralını ihlal eden 16.607 sürücüye işlem yapıldı” dedi.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

– Bayram tatilinin ilk 7 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) arkadan çarpma kazalarının en önemli sebeplerinden olan yakın takip ve cep telefonu kullanımı nedeniyle trafik kuralını ihlal eden 16.607 sürücüye işlem yapıldı. Arkadan çarpma, çoğunlukla yetersiz takip mesafesi nedeniyle meydana gelmektedir. 

– Bu ihlal, yalnızca maddi hasarla sonuçlanmaz; aynı zamanda ölümcül kazalara da yol açabilir. Seyir halindeyken cep telefonuyla ilgilenmek ve yakın takip arkadan çarpma kazalarının en önemli sebeplerindendir. Karayolları Trafik Kanunu’nun 73. maddesi gereğince direksiyon başında telefon kullanmak kesinlikle yasaktır. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım. Özellikle yoğun trafikte, ani duruşların yaşanabileceği alanlarda takip mesafemizi koruyalım

Related Posts

Endonezya’da feci kaza: Anaokulu öğretmenleri öldü

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde bir kamyonun çarptığı minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiği bildirildi.

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

AB’den Rus gazı kararı

Avrupa Birliği (AB), 2027 sonuna kadar Rusya’dan doğal gaz ithalatını tamamen bitirmeye hazırlanıyor.

Polonya’dan Rusya’ya ‘seçimlere müdahale’ suçlaması

Polonya Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, Rusya’nın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik “eşi benzeri görülmemiş bir müdahale girişimi” olduğunu iddia etti.

İsrail, Gazze operasyonunu genişletiyor: Hamas ‘artık görüşmenin anlamı yok’ dedi

İsrail, Gazze operasyonunu genişletiyor: Hamas ‘artık görüşmenin anlamı yok’ dedi

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘diploma iptali’ kararına ‘iptal’ davası!

Son dakika haberi… Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, müvekkilinin üniversite diplomasının iptali işlemine karşı dava açtı.