Bir ülke daha DeepSeek’i yasakladı: Veriler TikTok’a aktarıldı

Güney Kore hükümeti, Çinli AI laboratuvarı DeepSeek’in popüler uygulamasının, yerel uygulama mağazalarından indirilmesini geçici olarak yasakladı.

Bu karar, kullanıcı verilerinin işlenmesi ve toplanması konusundaki endişeler nedeniyle alındı.

DeepSeek Nedir?

DeepSeek, yapay zeka teknolojisi kullanarak, kullanıcıların çeşitli verilerini analiz eden ve bu verileri, kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla işleyen bir uygulamadır.

Veriler TikTok’a Aktarıldı

Güney Kore Kişisel Bilgi Koruma Komisyonu (PIPC), yaptığı soruşturma sonucunda DeepSeek’in kullanıcı verilerini TikTok’un ana şirketi ByteDance’e gönderdiğini tespit etti.

Güney Kore’nin Kararı

PIPC, DeepSeek’in Kore gizlilik yasalarına uymadığı ve kullanıcı verilerini korumak için yeterli önlemleri almadığı gerekçesiyle uygulamanın indirilmesini yasakladı. Komisyon, DeepSeek’in gerekli değişiklikleri yaparak gizlilik yasalarına uyum sağlaması durumunda tekrar indirilebilir olacağını belirtti.

DeepSeek yetkilileri, Güney Kore’deki yöneticileriyle işbirliği yaparak gerekli değişiklikleri yapacaklarını ve uygulamanın tekrar indirilebilir hale gelmesini sağlayacaklarını açıkladı. Bu süreçte, kullanıcı verilerinin korunması ve gizlilik ihlallerinin önlenmesi için ek önlemler alınacağı belirtildi.

DeepSeek Hangi Ülkelerde Engellendi?

Güney Kore, DeepSeek AI uygulamasına temkinli yaklaşan tek ülke değil. Avustralya, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle DeepSeek’in devlet personeli tarafından kullanımını kısıtladı. İtalya’da DeepSeek’in chatbot’u kullanılamazken, Tayvan’da uygulama tamamen yasaklandı.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.