Borsa güne yükselişle başladı: 25 Nisan 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Yükseldi

Dün Borsa İstanbul’da alış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,92 değer kazanarak 9.490,90 puandan tamamladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 19,23 puan ve yüzde 0,20 artışla 9.510,14 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,21, holding endeksi yüzde 0,09 değer kazandı.

  • En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 0,76 ile finansal kiralama faktoring oldu.
  • En çok kaybettiren ise yüzde 0,20 ile turizm sektörüydü.

Küresel Piyasalar ve Bakan Şimşek’in Görüşmesi

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ile teknoloji sektöründeki güçlü performanslar, küresel piyasalarda pozitif bir atmosfer oluşturdu. Bakan Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirilmesi ve genişletilmesi konusundaki kararlılığı vurguladı.

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinin yanı sıra sektörel enflasyon beklentileri, haftalık para ve banka istatistikleri ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 9.550 ve 9.650 puanın direnç, 9.400 ve 9.300 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade edildi.

Related Posts

Afrika’da Yapay Zeka İş Birliği

AfricAI girişimi, Afrika pazarında yapay zeka çözümleri geliştirecek ve yerel altyapılarla iş birliği yapacak.

Bakan Bolat: Türkiye Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye’nin 22 yılda büyüme oranının dünya ortalamasının iki katını aştığını belirtti.

Kayseri’de 6 Milyar TL’lik Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi Hayata Geçiyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde yürütülen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabı, 6 milyar TL’yi aşan yatırımla şehre yeni bir yaşam alanı kazandırdı. Proje, konutlar, işyerleri ve sosyal alanlarla donatılarak Kayseri’nin geleceğini şekillendiriyor.

Ticaret Bakanı Bolat: 1,4 trilyon dolarlık ekonomiyi aşmak üzereyiz

Ticaret Bakanı Bolat: 1,4 trilyon dolarlık ekonomiyi aşmak üzereyiz

Mobilya Sektöründe İhracat Rekoru

Ticaret Bakanı Bolat, mobilya sektöründe 25 yılda ihracatın 180 milyon dolardan 4,5 milyar dolara çıktığını belirtti.

Elektrikli araç satışları Türkiye’de ve dünyada rekor kırıyor

2025’in ocak-temmuz döneminde Türkiye’de elektrikli otomobil satışları 102 bine ulaşırken, pazar payı yüzde 17,9’a yükseldi. Dünya genelinde ise satışlar yıllık yüzde 27 artışla 10,7 milyona ulaştı.