CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk’ten Çağrı: “Murat Çalık Başkanımızın Başına Birşey Gelirse Şayet Onu Hiç Kimse Eceliyle Bir Ölüm Gibi Topluma Yansıtmasın”

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, ülkemizde artan hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri eleştirdi. Ertürk, şu anda partilerine karşı uygulanmayan bir hukukun varlığına dikkat çekti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın yaşadığı ciddi sağlık sorunlarına rağmen hala cezaevinde tutulmasına tepki gösterdi.

Ertürk, “Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız hukuksuzluğa karşı seslerini yükseltiyor. Gerçekten partimize karşı savaşta uygulanmayan bir hukuk var. Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda. Ciddi sağlık sorunları yaşamasına rağmen hala İzmir’de cezaevinde tutulmaktadır. Buradan sesleniyoruz. Murat Çalık Başkanımızın başına bir iş gelirse şayet onu hiç kimse eceliyle bir ölüm gibi topluma yansıtmasın.” ifadelerini kullandı.

Ertürk, günümüzde adaletsizliklerin arkasında imzası bulunan kişileri hedef aldı ve şunları söyledi: “Bugün O’nu orada ölüme mahkum edenler bu kararın ardında imzası bulunan hakimler, savcılar, Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı, Murat Başkanımızın katili olacaktır başına bir iş gelmesi durumunda.”

CHP Parti Meclisi Üyesi Ertürk ayrıca, “Dışarıdaki arkadaşlarımız her daim içeridekilerin hakkını hukukunu savunmaya devam edecek. Dünya siyasi tarihinde örnektir ki, halkın gücünü yenecek hiçbir güç yoktur. Devletin gücünü, kolluk kuvvetini, yargısını, imkanlarını arkasını alan iktidar, vicdansızca, insafsızca partimize saldırsa da günün sonunda halkın dediği olacak ve Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede iktidar olacaktır.” diyerek partisine ve mücadelelerine olan inancını vurguladı.

“Halkın gücünü yenecek hiçbir güç yok” diyen Ertürk, partisinin tutuklu üyelerine de selam göndererek, “Cumhuriyet Halk Partisi, halkın gücüyle özgürlüğüne kavuşacaktır.” dedi.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Sert Eleştiriler

İYİ Parti Başkanı Dervişoğlu, hükümeti eleştirerek ‘Terörsüz Türkiye’ ilaçlarını zehir olarak tanımladı.

Samsun’da 7 Kişi Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Atakum sahilinde 7 kişi akıntıya kapıldı, H.A’nın durumu kritik.

İlkadım Belediye Başkanı Kurnaz, Kırsal Mahallelere Eşit Hizmet Vurgusu Yaptı

Samsun’un İlkadım ilçesinde Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kırsal mahallelerde yürütülen yol açma ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Kurnaz, tüm mahallelere eşit hizmet götürme kararlılığında olduklarını belirtti.

Galatasaray 7 Futbolcu Transfer Etti

Galatasaray, futbol akademisine 7 yeni oyuncu ile sözleşme imzaladı.

Deprem davasında AKP’li müteahhit için tahliye kararı

Depremde yıkılan Yaşam Konutları davasında AKP’li müteahhit Kaya’nın tahliyesi kararlaştırıldı. Kaya başka deprem davasından tutuklu bulunuyor.

Şanlıurfa’da Kaybolan Genç Bulundu

Haliliye’de sulama kanalında kaybolan 18 yaşındaki Ömer Demir’in cesedi bulundu.