Duvarları Renklendiren Sanatçı

Emine Ser Tanrıverdi: Duvarlara Sanatla Hayat Veriyor

Yozgat Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde usta öğretici olarak görev yapan Emine Ser Tanrıverdi, resim tutkusunu okullar, Kur’an kursları ve diğer kamu kurumlarının duvarlarıyla buluşturarak yaşama renk katıyor.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Tanrıverdi, 2010 yılında işletme eğitimini tamamladıktan sonra resim sanatına olan ilgisini keşfederek 2023’te Fırat Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

Farklı eğitim kurumları ve kamu kurumları ile sokaklardaki boş duvarlara çeşitli resimlerle hayat veren Tanrıverdi, öğrenciler için öğretici ve renkli görsellerle dolu duvarlar oluşturuyor.

Görsel sanatların çocukların öğrenme sürecine önemli katkı sağladığını vurgulayan Tanrıverdi, sadece duvarları süslemekle kalmayıp, çocukların eğitimine de destek olmayı hedeflediğini belirtiyor. Özellikle 4-6 yaş grubundaki çocuklar için Kur’an kursunun duvarlarını resimleyerek, peygamberimizin hayat hikayelerini onların seviyesine uygun olarak resmediyor.

Kent genelinde birçok okul ve kurumun duvarlarına sanat eserleri kazandıran Tanrıverdi, her bir mekana özgü farklı çizimler yapmanın önemine dikkat çekiyor. Çocukların pedagojik düzeyini göz önünde bulundurarak, görsel olarak aldıkları dersleri destekleyen resimlerle kalıcı öğrenmeyi hedefliyor.

Resme olan tutkusunun çocuk yaşlarda başladığını ve zamanla mesleğe dönüştüğünü belirten Tanrıverdi, öğrencilerin ve velilerin resimlerini beğenerek hatıra fotoğrafları çektirdiğini dile getiriyor.

Related Posts

Özkök sosyolojiyi devreye soktu: İzmirli Sezen ile Ankaralı Ceceli bunu nasıl yazdı

Ertuğrul Özkök yazdı: Mustafa Ceceli Ankaralı. Baba Çankırılı… Anne Romanya göçmeni. Sezen desen İzmir’li… Yani bu Karadeniz şarkısını, İzmir’li Sezen Aksu ve Ankaralı Mustafa Ceceli birlikte yazmışlar. Şarkıyı çok sevdim. Çünkü arkasında bu ülkeyi bu ülke yapan bütün coğrafya var.

Sivasspor 4 Yeni Transferle Güçleniyor

Sivasspor, yeni sezona hazırlık için Çağlar Menderes, Ahmet Çakmak, Mert Çelik ve Kamil Fidan’ı kadrosuna kattı.

MHP İzmir’de Aşure İkramı

MHP İzmir, muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Birlik ve dayanışma vurgusu yapıldı.

Yaşlı kadını dolandıran adam yakalandı

İstanbul’da, 75 yaşındaki kadını evlilik vaadiyle dolandıran 42 yaşındaki adam gözaltına alındı.

Komisyon için ilk adım! Kurtulmuş, Meclis Başkanvekilleri ile bir araya geldi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. PKK’nin silah bırakma sürecinin başlamasının ardından gözler Meclis’te kurulması beklenen komisyona çevrilirken Kurtulmuş, Meclis’te kurulacak komisyonla ilgili aldığı görüşler ve yaptığı çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu. İYİ komisyon çalışmalarına üye vermeyecek.

Muğla’da Ücretsiz Yaz Etkinlikleri

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, yaz boyunca çocuklar ve gençler için ücretsiz sanat ve spor programları sunuyor.