Ekrem İmamoğlu’ndan ‘bilirkişi davası’ açıklaması: ‘Bugünkü duruşma usulsüzdür!’

Silivri’de Tutuklu Bulunan Ekrem İmamoğlu’nun Davası Görülecek

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak’taki basın toplantısında, kritik davalarda görev alan bir bilirkişinin ifadeleri nedeniyle hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek.

“Bugünkü Duruşma Usulsüzdür”

İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabından yapılan paylaşımda şu sözlere yer verildi:

“Aldığımız nefese dava açıyorsunuz. Her davanın savcısı aynı, bilirkişisi aynı, hukuksuzluğu aynı. Bunlar da yetmiyor bir gün önce yargılamanın yapılacağı yeri değiştiriyor bana ve avukatlarıma son anda haber veriyorsunuz. Kendimizi savunmamızdan bile korkuyorsunuz. Savunma hakkımızı engelleyen bu keyfi uygulamalarınızı kabul etmiyorum. Bugünkü duruşma usulsüzdür, yargılama esaslarına uygun değildir. Böyle bir sürecin parçası olmayı reddediyorum ve bu nedenle bu duruşmaya katılmayacağım. Bağımsız Türk yargısına ve yargı üyelerine sonuna kadar güveniyorum, ama planlanan bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum.”

Related Posts

13 yaşındaki çocuğun yumruk attığı 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Bolu’da kamuoyunu sarsan trajik bir olay yaşandı. Kültür Park’ta iki çocuk arasında çıkan kavga, acı bir şekilde son buldu. Henüz 13 yaşındaki S.Ş.’nin attığı yumruk, 15 yaşındaki A.Ö.T.’nin kalbinin durmasına neden oldu. Olay yerinde yapılan kalp masajıyla hayata döndürülen A.Ö.T., hastanede doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Trump’dan nükleer konusunda diplomasi vurgusu

Daha önce İsrail’in İran’a yakında saldırabileceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump, İran ile aralarında çıkan gerginlik hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. İran’la nükleer sorunu diplomatik yollarla çözme yaklaşımına bağlı olduklarını …

İndirim zinciri 50 liraya satıldı! 100 mağazası kapanacak

Birleşik Krallık’ın önde gelen indirim zincirlerinden Poundland, yalnızca 1 sterlin (yaklaşık 53 lira) karşılığında ABD merkezli yatırım firması Gordon Brothers’a satıldı. Zincirin yeniden yapılandırılması sürecinde yaklaşık 100 mağazanın kapanması bekleniyor.

Türk turiste kabus yaşattılar: 50 euro için diplomatik krizden dönüldü

Özel bir yat ile Ege’de Midilli adasına giden Türk turist üzerinde yasal olan dövizden 50 Euro daha fazla bulundurunca gümrük memurları 50 Euro’ya el koyup yasal işlem yapmaya kalktı, gümrükte rezalet yaşandı. Saatler süren tartışma sonrası diplomatik kriz son anda önlendi.

Ümit Özdağ 9 sayfalık iddianameyi satır satır çürüttü ama… Silivri’ye atılan çıkamıyor

Ümit Özdağ, savunmasında “Ülkemiz ağır bir yargısal krizden geçiyor” dedi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 17 Haziran Salı gününe bıraktı .

ABD’de New York borsası, ABD-Çin anlaşması sonrası yükselişle açıldı

ABD’de New York borsası, ABD-Çin anlaşması sonrası yükselişle açıldı