Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Son Dakika… Gazeteci Fatih Altaylı için tutuklama talebi

Son Dakika… “Cumhurbaşkanına tehdit” suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı, savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Pakistan’dan ABD’nin İran hamlesine kınama

Pakistan, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere saldırısını kınadığını bildirdi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere saldırısının ardından açıklamada bulundu. Açıklamada, “CİDDİ ŞEKİLDE ENDİŞE DUYUYORUZ” “Pakistan, İsrail …

Katar’dan ABD-İran gerilimi için “felaket sonuçları olabilir” uyarısı geldi

Katar, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan gerilimin hem bölgede hem küresel düzeyde “felaket sonuçları olabileceği” uyarısı yaptı.

Hırsızlar her yolu deniyor: Kapınızda bu sıvıyı görürseniz dikkat edin!

Almanya’da hırsızlar, ev ve apartmanlara girmek için kimyasal sıvılarla kilitleri eritmeye başladı. Özellikle Berlin’de artan vakalar sonrası polis vatandaşlara kapılarında yeşil ya da renksiz bir sıvı görmeleri durumunda temasta bulunmadan hemen ihbarda bulunmaları çağrısı yaptı.

İBB soruşturmasında 2 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mustafa Keleş ile Murat Keleş adliyeye sevk edildi.

İsrail İran’ın Arak kentindeki nükleer tesisi bombaladı: İşte o anlar

İsrail savaş uçakları, İran’la çatışmaların ilk haftası dolarken, Arak kentindeki nükleer tesisini vurdu. Sosyal medya hesabından vurulma görüntüleri yayınlanırken, “Nükleer tesisin tek amacının ne olduğu biliniyordu. Bunu için yapıldı.” ifadeleri kullanıldı. İran tarafının nasıl bir cevap vereceği beklenirken, Arak nükleer tesisi bölgedeki en önemli enerji merkezlerinden biri olarak bilinmekte. Öte yandan İran’ın, ABD ve batıyla anlaşmazlığının merkez noktasında yine Arak’taki nükleer reaktör yer almakta.