Görüşme bugün: DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı’na tavsiye verecek

DEM Parti Grup Başkanvekilleri, Adalet Bakanı ile Görüşmek İçin Buluşuyor

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile 23 Haziran Salı günü saat 14.00’te Adalet Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirecek.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, yapılan görüşmede önceliğin pratikte yaşanan temel sorunlar olacağını belirtti. Temelli, “Pratik sorunlar hasta tutsaklar, Cezaevi İdare Gözlem Kurulundaki keyfi uygulamalar, cezaevlerinden gelen şikayetler. Çünkü gerçekten cezaevlerinde çok ciddi sorunlar var ve her geçen gün hem siyasi tutsaklar hem adli tutsaklardan inanılmaz talepler bize geliyor” açıklamalarında bulundu.

CEZAEVİ UYGULAMALARINA İLİŞKİN ÖNERİLER GELİYOR

Sezai Temelli, görüşmede cezaevlerindeki uygulamalara ilişkin önerilerde bulunacaklarını ve mevcut aksaklıkların çözümü için karşılıklı değerlendirmeler yapacaklarını belirtti. Temelli, “Hem biz bu konudaki yaklaşımlarımızı dile getiriyoruz hem kendileri mevcut uygulamalara dair bilgi veriyor. Önemli olan bu aksaklıkların giderilmesi. Mevzuatın zaten olanak vermesine rağmen bu aksaklıkların yaşanması ayrı bir sorun. Dolayısıyla bu tür, bu çerçevede istişarelerde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunların Meclis’le veya yasa değişikliğiyle ilgisinin olmadığını vurgulayan Temelli, “Bunun Meclis’le yasayla ilgisi yok. Pratikte yaşanan sorunlar var. Yani bunun için bir yasal düzenleme ya da bunun için bir Meclis’in yasa yapmasına gerek yok. Mevcut yasalar çerçevesinde yasaların nesnel, objektif, hakkaniyetle uygulanmamasından kaynaklanan pratik sorunlar var. Bunlar üzerinden görüşüyoruz. Yoksa Meclis’in kapanması, açılması, yasama faaliyetiyle ilgili değil. Bunu biliyorsunuz Yargı Paketi çerçevesinde zaten görüşmüştük. Onunla ilgili bir görüşmemiz olursa o ayrı bir randevu. Ama bu yaşadığımız pratik sorunlar esasında” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’tan Türkiye itirafı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin savunma sanayisine dikkat çekerek, “sürekli güçlenen ve son derece iddialı bir komşu” olarak tanımladı.

Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda dün düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Adana’ya getirilen 26 yaşındaki şehidin naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından merkez Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı’na götürüldü.

Melikgazi Kayseri’ye Yeni Transfer

Melikgazi Basketbol, Rumen asıllı Fransız pivot Ana Maria Filip’i kadrosuna kattı.

Medvedev’den Trump’a sert tepki

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna krizine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Medvedev, Trump’ın Rusya’ya yönelik ültimatomlarının, yalnızca bölgesel gerilimi değil, ABD’nin kendi güvenliğini de tehdit ettiğini söyledi.

İzmit’te kontrolden çıkan araba devrildi: Dört yaralı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir otomobilin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu dört kişi yaralandı.

Samsun’da Elektrikli Bisiklet Kazası

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde otomobille çarpışan elektrikli bisiklet kazasında 3 kişi yaralandı.