İBB, 150 yeni taksi plakasını ihaleye çıkıyor: Katılım şartları açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 150 Taksi Plakası İçin İhaleye Çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Uygulama Bazlı Taksi Taşımacılığı’ yapacak iki bin 500 yeni taksinin ilk etabında 150 taksi plakası için ihaleye çıkacak. ANKA’nın haberine göre ihale, 18 Şubat 2025 tarihinde saat 10.00’da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. Son teklif verme süresi ise 17 Şubat 2025 saat 12.00 olarak belirlendi. İhaleye kapalı teklif usulüyle katılım sağlanacak. BB, ihale kapsamında her bir taksi plakasının muhammen bedelini 4 milyon 250 bin TL artı KDV olarak belirledi. Geçici teminat bedeli ise 127 bin 500 TL olacak.

Katılım Şartları

  • İhaleye katılmak isteyenler, belirlenen evrakları tamamlayarak başvurularını belirtilen süresi içinde teslim edebilecek.
  • Başvuru yapacak kişilerin; İstanbul’da oturduğunu gösterir İkametgah belgesi, geçerli sürücü belgesi, adli sicil kaydı, geçici teminatın yatırıldığını gösteren makbuz gibi evrakları sunmaları gerekiyor.
  • İhaleye yalnızca bireysel başvuru yapılabilecek ve her katılımcı yalnızca bir plaka hakkı alabilecek. İlgili ihale şartnamesi, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde 1000 TL karşılığında temin edilebilecek.
  • Başvurular, İBB Encümen Şube Müdürlüğü’ne elden teslim edilecek ve telgraf, faks veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
  • Önceki dönemlerde verilen taksi plakaların süresiz kullanım hakkı bulunurken bu yeni taksilerin kullanım hakkı 29 yılla sınırlı olacak.
  • Yeni taksiler, İstanbulluların verdiği oylarla belirlenen yeni tasarımla yollarda olacak.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Kardeş katili son 2 kurşunu ‘can çekişmesin’ diye sıkmış

Erzurum’da tartıştığı kardeşi Doğuhan Yavuz’u (28) tabancayla vurarak öldürdükten sonra intihara kalkışan Batuhan Yavuz (30), hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Batuhan Yavuz’un kardeşi Doğuhan’ın sırtına 1 el ateş ettiğini, yere düştükten sonra can çekişmesin diye yakın mesafeden sırtına ve başına 2 el daha etiş ettiğini söylediğine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet paylaşımı

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin düzenleyeceği Adıyaman mitingine çağrı videosu paylaştı

Binlerce plastik ördek Rotterdam’da yardım kampanyası için yarıştı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde, Nesselande bölgesindeki Zevenhuizerplas Gölü’nde binlerce plastik ördek, Duck Rally etkinliği kapsamında üç farklı yardım kuruluşuna destek amacıyla su yüzeyinde yarıştı. Etkinlik başlamadan önce ördekler ağ içinde …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Terör örgütü PKK mensuplarının yaktığı silahların nerede muhafaza edileceği belli oldu

Terör örgütü PKK’nın fesih kararı ve Öcalan’ın silah bırakma çağrısı sonrası KCK Eş Başkanı Bese Hozat’ın da aralarında bulunduğu 30 örgüt mensubunun dün Süleymaniye kentindeki Casene Mağarası’nda düzenlenen törenle yaktıkları silahların aynı bölgede muhafaza edileceği bildirildi.