İndirim zinciri 50 liraya satıldı! 100 mağazası kapanacak

Poundland İngiltere’de 50 Sterline Satıldı, 100 Mağaza Kapanacak!

Polonyalı perakende devi Pepco, BBC haberine göre, Poundland’in “nominal” bir bedelle satın alındığını doğruladı. Poundland, 825 mağazası ve yaklaşık 16 bin çalışanı ile önemli bir oyuncuydu ancak artan rekabet ve düşen satışlarla karşı karşıya kaldı.

Ocak ve Şubat aylarında yaşanan satış düşüşleri ve Nisan ayında devreye giren ulusal sigorta katkı payı artışı, Poundland’in zor günler geçirmesine neden oldu.

Pepco, satın almadan sonra İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne bir yeniden yapılandırma planı sunacağını duyurdu. Bu plan çerçevesinde mağaza kapanmaları ve operasyonel değişiklikler bekleniyor. Pepco ayrıca Poundland’in artık kârlı olmadığını belirtti.

Tüketici uzmanı Kate Hardcastle, nominal bir bedelle gerçekleşen satışların genellikle pazara ayak uyduramayan iş modellerine işaret ettiğini belirterek, tüketici davranışlarındaki köklü değişimi de vurguladı.

Gordon Brothers, Poundland’in yeniden yapılanması için toplamda 80 milyon sterlinlik bir yatırım vaat etti. Bu miktar, 30 milyon sterlinlik teminatlı kredi ve gelecekte devreye girecek 30 milyon sterlinlik bir kredili mevduatı içeriyor.

Retail analisti Sofie Willmott, Poundland’in cazibesinin azaldığını ve özellikle düşük fiyatlı gıda alışverişlerinde süpermarketlerle rekabet edemediğini belirtti. Giyim ürünlerindeki başarısızlık da markayı zor durumda bıraktı.

Gordon Brothers Avrupa Başkanı Mark Newton-Jones ise Poundland’i “ikonik bir perakendeci” olarak nitelendirerek, “Birleşik Krallık’ta bütçesini düşünen tüketicilere büyük değer sunan bu zinciri canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Related Posts

Bali açıklarında feribot battı: En az 61 kişi kayboldu

Bali adası açıklarında feribot battı, en az 61 kişinin kaybolduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.

AKP’li vekilin bu sözleri tepki çekti: ‘Peygamberimiz ve Cumhurbaşkanımız hassas noktalarımız’

TBMM Genel Kurulu’nda AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan’ın konuşmasında kullandığı, “Bizler inançlı bir milletiz; kutsallarımız, değerlerimiz, Peygamber’imiz ve Cumhurbaşkanımız bizim en hassas noktalarımızdır” sözleri tepki çekti.

Minguzzi ailesinin avukatına bir ölüm tehdidi daha

Ölüm tehditleri alan Minguzzi ailesi avukatı Rezan Epödemir, “Bir kere daha ifade ediyorum ki bu ölüm tehditleri ve baskılar bizi korkutamaz ve sindiremez. Biricik evladımız Ahmet Minguzzi’yi katleden faillerin emsal mahiyette cezalandırılması için sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Son dakika… Bursa’da deprem meydana geldi: İstanbul da hissetti…

AFAD verilerine göre Bursa’da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi

Meteoroloji 4 ili uyardı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.