Kıbrıs zirvesinde New York’tan yine randevu çıktı

BM Genel Sekreteri Ev Sahipliğinde Kıbrıs Toplantısı Gerçekleşti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in önderliğinde New York’ta 5+1 formatında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum lider Nikos Hristodulidis katıldı. Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ve İngiltere Avrupa ve Kuzey Amerika’dan sorumlu Devlet Bakanı Stephen Doughty ise ülkelerini temsil etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Tatar, taraflar arasında ortak bir zemin bulunana kadar iki taraf arasındaki işbirliği konularının ele alındığını ifade etti. Tatar, taraflar arasında anlaşmaya varılan 6 işbirliği başlığından 2’sinin “Enerji alanında işbirliği” ve “Sınırda yeni kapılar açılması” olduğunu belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türkleri mağdur edecek tutuklama ve yargılama eylemlerini toplantıda gündeme getirdi. Ayrıca, Guterres’in Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerini anlayışla karşıladığını ve adil bir yaklaşımla destek sağladığını vurguladı ve egemen eşitliklerinin kabul edilmeden müzakerelere geçilmeyeceğini açıkça ifade etti.

“İŞBİRLİĞİ’ DEMEKTEN BİLE KAÇINIYORLAR”

Hürriyet’in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Rum tarafının Türklerle ‘işbirliği’ kelimesini dahi kullanmaktan kaçındığını belirtti. Keçeli, Rum tarafının uzlaşmaz tavrının, Kıbrıs meselesinde KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın iki devletli çözüm vizyonunun dışında bir çözümün neden mümkün olmadığını açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi.

Related Posts

Karar Resmi Gazete’de: Jandarma Genel Komutanlığı’na atamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı’na ilişkin atamalar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Benfica’dan Kerem Aktürkoğlu açıklaması

Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage,  Fenerbahçe’nin gündeminde olan Kerem Aktürkoğlu hakkında konuştu.

CHP MYK’sı sonrası erken seçim açıklaması

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Erken seçim artık ihtiyaç olmaktan çıkmış bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Son dakika Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 11 Ağustos 2025

Son dakika Manisa deprem haberleri..Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa Kandilli ve AFAD son depremler.. 11 Ağustos 2025 Manisa deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Manisa’da? Manisa son deprem büyüklüğü ne kadar? Manisa’da ve Manisa yakınındaki depremler nelerdir? Manisa’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Manisa canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Manisa deprem haberleri.. Manisa’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Manisa’da deprem mi oldu? Deprem Manisa’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Manisa’da nerede deprem oldu? Manisa deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Macron’dan İsrail’e uyarı: “Gazze’nin yeniden işgali felakete yol açar”

Fransa Cumhurbaşkanı, İsrail’in Gazze operasyonlarını genişletme planını “sonsuz savaşa sürükleyen bir adım” olarak değerlendirdi.

BM’den İsrail’in gazetecileri öldürmesine tepki

BM İnsan Hakları Ofisi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının gazetecilerin çadırlarına düzenlendiğini belirterek, “İsrail ordusunun uluslararası insancıl hukuku ciddi şekilde ihlal ederek, çadırlarına düzenlediği …