Marilyn Monroe öldürüldü mü: Yıllar sonra gelen otopsi itirafı

Dr. Thomas Noguchi eni yayımlanan biyografide, o dönem Los Angeles’taki soruşturma ve otopsi sürecinde idari ve siyasi baskılar hissettiğini, alınan muhtemel intihar kararına hiçbir zaman tam olarak ikna olmadığını söyledi.

Resmî kayıtlara göre Monroe, evinde ölü bulunmasının ardından yapılan otopsi ve toksikoloji testleri sonucunda ‘akut barbitürat zehirlenmesi’ nedeniyle hayatını kaybetti; dosya ‘muhtemel intihar’ olarak kapatıldı. Yıllar sonra 1982’de dosya yeniden gözden geçirildi, ancak cezai bir eylem tespit edilmedi ve resmi hüküm değişmedi.

Dr. Noguchi ise otopsi masasında gördüklerini aktarırken, yıldızın midesinde gözle görülür hap kalıntısına rastlamadığını, buna karşın laboratuvarın kanda ve karaciğerde ölümcül düzeyde barbitürat saptadığını belirtiyor.

Doktora göre o dönemde bazı organ örnekleri ve materyaller daha ileri analizler için muhafaza edilmedi; bu da ek testlerin yapılmasını ve olası çelişkilerin giderilmesini engelledi. Noguchi, bu eksiklerin ve soruşturmanın yürütülüş biçiminin karara dair şüpheleri artırdığını vurguluyor.

Monroe dosyasına dair yeni ayrıntılar, akademisyen Anne Soon Choi’nin kaleme aldığı “L.A. Coroner: Thomas Noguchi and Death in Hollywood” adlı yeni biyografide yer alıyor. Kitap, “Hollywood’un koroneri” olarak tanınan Noguchi’nin kariyerindeki dönüm noktalarını ve özellikle Monroe otopsisinin perde arkasını birinci elden aktarımlarla derliyor.

Öte yandan resmi makamların kaydı değişmiş değil. Los Angeles yetkilileri, yıllar boyunca yürütülen incelemelerde cinayet ihtimalini destekleyecek somut bir kanıt bulunmadığını, dosyanın statüsünün aynı kaldığını hatırlatıyor.

Dr. Noguchi’nin açıklamaları ise, Monroe’nun ölümüne dair kamuoyundaki bitmeyen tartışmayı yeniden gündemin üst sırasına taşıdı.

Related Posts

Gazze için işgal planı: ‘100 bin asker şehre girecek’

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze kentinin topyekün işgali için bir plan hazırladı. Buna göre yaklaşık 100 bin askerle saldırı düzenlenecek. Şimdiden hava saldırılarının arttığı kentten kaçışlar başladı.

MHP’nin hedefinde Ağıralioğlu var

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yavuz Ağıralioğlu’na sert tepki gösterdi.

Konya’da Uyuşturucu Operasyonu: 74 Tutuklama

Konya’da düzenlenen 78 operasyonda 74 kişi tutuklandı, çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

İncir ve zeytin bahçelerinde hırsız nöbeti

Hasat mevsimi geldi, Aydın’da jandarma ekipleri incir ve zeytin bahçelerindeki hırsızlıkların önüne geçmek için alarm durumuna geçti.

CHP’de çözülme olmadı, AKP hiçbir şeyi umursamıyor, muhalefetin belediyelerine çengel atmaya yöneldi: Komisyon pamuk ipliğine bağlı

AKP kadroları, partilerinin erimesi noktasında gözü öyle karartmış durumda ki CHP’yi TBMM’de kurulan komisyon konusunda da kışkırtıyor.

Mücahit Birinci AK Parti üyeliğinden istifa etti

“İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.