Rus vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi

Azerbaycan’da Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Kalış Süresi 90 Gün Olacak

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov’un imzasıyla alınan karara göre, Rusya Federasyonu vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, kararın mütekabiliyet esası gereği alındığını belirtti.

Rusya Federasyonu’nun ilgili yasalarında yapılan değişikliklerle birlikte Azerbaycan dahil bazı ülkelerin vatandaşlarının Rusya’da kalış süresi 180 günden 90 güne düşürülmüştü. Bu kararın ardından Azerbaycan da benzer bir adım atarak Rusya vatandaşları için kısıtlamaya gitti.

Gelişmelerle ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?
  • Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz
  • Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum

Related Posts

Bisiklet kazası hayatını kurtardı

Yaşadığı bisiklet kazası sonrası kol ağrısıyla hastaneye giden 15 yaşındaki Millie Robinson, gerçeği duyunca hayatının şokunu yaşadı.

İmamoğlu’ndan anneler günü paylaşımı: Özledim anne

İmamoğlu’ndan anneler günü paylaşımı: Özledim anne

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Zafer Partili Şehirlioğlu: Bizim için Diyarbakır neyse Edirne de odur

Pes dedirten görüntüler Adana’dan: Atı aracına bağladı yola çıktı!

Adana’da bir otomobilin arkasına bağlanan at ile trafikte ilerleyen sürücü ve yanındaki kişi, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine gözaltına alındı. Sürücüye idari para cezası uygulandı.

AKP’nin diplomatları

Münster Başkonsolosu FETÖ iddiasıyla görevden alınınca firar etti. Eski Köln Başkonsolosu ve yardımcısı ise 50 bin Euro’yu zimmete geçirmekle suçlandı. Üçü de devlet kayıtlarından silindi.

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.