Sabah duş almayı bırakmanız için 3 önemli neden

Sabahları mı Gece mi? Duş Almanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Sabahları işe gitmeden önce duş almak, çoğu kişinin yaygın alışkanlığı fakat artık her sabah ofise gitmek zorunda olmayan birçok kişi, sabah duşunu atlayıp gece yatmadan önce duş almayı tercih edebiliyor.

Uzman doktor, gece duşunun sabah duşundan daha fazla sağlık ve zindelik faydası sağlayıp sağlamadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Pratisyen hekim ve tıbbi danışman Dr. Aragona Giuseppe, Glamour’a verdiği röportajda, sabah duşunun günün başlamasına hazırlık olarak popüler olduğunu ve “duyuları uyandırarak” kişiyi güne hazırladığını söyledi fakat gece duşunun da sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti.

Dr. Giuseppe, gece duşunun özellikle vücudun gün boyunca topladığı kir, alerjenler ve tahriş edici maddelerden arınmasına yardımcı olduğunu aktardı. Özellikle yaz aylarında polen, kimyasallar, ter ve diğer kirleticiler vücudun üzerinde birikiyor. Eğer duş almazsanız, bu maddeler yatağınıza geçerek hem kirli çarşafların hem de gece boyunca oluşan alerjenlerin artmasına neden olabilir. Öte yandan sabahları yüzünüzdeki yağ ve kirin yatağınıza geçmesi, ciltte kaşıntı, tahriş ve akne gibi sorunlara neden olabilir.

Duşun zamanlaması kadar süresi de önemli. Dermatolog Emma Amoafo-Mensah, ideal duş süresinin on dakikadan az olması gerektiğine dikkat çekti. Metro gazetesine konuşan Amoafo-Mensah, “Birçok kişi duşta gereğinden fazla zaman geçiriyor, ancak duş süresi on dakikayı geçmemelidir” ifadelerine yer verirken “Daha uzun süre duş almak, özellikle su çok sıcaksa ve cildiniz kuruma eğilimindeyse, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.