Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları için Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları İçin Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, yapay zeka fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru şekilde tasarlayıp simüle edebilen dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse platformu üzerinden tanıttı. İki şirketin yaptığı açıklamada, NVIDIA Omniverse yapay zeka fabrika dijital ikizleri için planların kullanıldığını belirtti. Bu planlar sayesinde mekanik, termal, ağ ve elektrik sistemlerinin bir araya getirilerek yapay zeka fabrikasının simüle edilmesi sağlanıyor.

Schneider Electric ve ETAP arasındaki işbirliği, yapay zeka fabrikası tasarımı ve operasyonlarını dönüştürmeyi hedefliyor. Bu işbirliği sayesinde elektrik sistemleri ve güç gereksinimleri üzerinde geliştirilmiş içgörü ve kontrol sunulurken, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik kazançları elde etme fırsatı sunuluyor.

ETAP ve NVIDIA Omniverse teknolojilerinin entegrasyonu ile elektrik sistemlerinin temel görselleştirmesinden daha fazlası yapılıyor. Bu entegrasyon sayesinde birden fazla dinamiğin sorunsuz etkileşime girdiği kapsamlı bir yapay zeka fabrikası dijital ikizi oluşturuluyor. ETAP’ın modelleme teknolojisi, bir veri merkezinin elektrik altyapısının sanal bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı güç sistemi verileri, analizler ve içgörülerle birleştiriyor.

Akıllı algoritmalar kullanılarak, güç tüketimi ve dağıtım desenleri analiz edilip tahmin ediliyor. Bu sayede gelişmiş elektrik sistemi tasarımı, dinamik senaryo analizleri, gerçek zamanlı elektrik altyapısı performans takibi, enerji verimliliği optimizasyonu ve sistem güvenilirliği sağlanıyor. Ayrıca, işbirliği veri merkezi verimliliğini artırırken aynı zamanda şebeke güvenilirliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Schneider Electric’in Veri Merkezleri, Ağlar ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma, “ETAP, Schneider Electric ve NVIDIA olarak, yalnızca veri merkezi teknolojilerini ilerletmekle kalmıyoruz, aynı zamanda işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve yapay zekanın güç gereksinimlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyoruz.” dedi. NVIDIA HPC ve AI Fabrikası Çözümleri Kıdemli Direktörü Dion Harris ise işbirliği sayesinde veri merkezi operatörlerine güç dinamikleri üzerinde olağanüstü bir görünürlük ve kontrol sunulduğunu belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Kerem Alp Eren Kaya – Ekonomi

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.