Suriye’de ‘Umut Şehri’ Açıldı: 1400 Aileye Yeni Bir Yuva

İHH ve Katar Charity tarafından Suriyeli Aileler İçin ‘Umut Şehri’ İnşa Edildi

Katar Charity Kurumu ve İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin Azez bölgesinde bulunan Soran kasabasında yaşayan 1400 ailenin barınabileceği “Umut Şehri”ni oluşturdu. 9 farklı mahalleden oluşan ve 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak olan Umut Şehri’nin açılış törenine birçok üst düzey yetkili katıldı.

Azez-Soran kasabasında Katar Charity Kurumu ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından inşa edilen ‘Umut Şehri’, savaştan etkilenen yaklaşık 10 bin kişiye yeni bir yuva sunarak önemli bir adım attı. Şehrin tamamlanan inşaatı sonrasında düzenlenen açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Katar İşbirliği Bakanı Meryem El-Misned, Kilis Valisi Tahir Şahin, Halep Valisi Azzam Garip, Türkiye Dışişleri Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Korhan Karakoç ve birçok diğer yetkili katıldı.

‘Suriye Halkıyla Dayanışma İçindeyiz’

Açılış töreninde yapılan kurdele kesiminin ardından başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Katar İşbirliği Bakanı Meryem El-Misned, Suriye halkıyla birlikte olmanın mutluluğunu dile getirerek, “Bugün umut şehrinin açılışını yapıyoruz. Özgürlük için çaba sarf eden Suriye halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek istiyoruz” dedi.

Ardından konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, Umut Şehri’nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün burada Katar Charity Kurumu ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle 1400 konutluk bu şehri açıyoruz. Bu şehir, Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük bir adımdır” şeklinde konuştu.

‘Suriye Halkına Destek’

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, Suriyeli çocukların da kendi çocukları gibi düşünülmeli ve desteklenmeli gerektiğini vurgulayarak, “Bugün bu açılışla Türkiye, Suriye ve Katar arasında kardeşlik adına önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Katar Charity Kurumu İcra Kurulu Başkanı Yusuf El-Kuwari ise yaptığı konuşmada, Katarlı hayırseverlerin projeye büyük katkı sağladığını ve Umut Şehri’nin Suriye halkına büyük bir armağan olduğunu belirtti.

Devam eden programda konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, Suriye krizi başladığından bu yana milyonlarca insanın yardımına koştuklarını ve Umut Şehri’nin de bu yardımların en somut örneği olduğunu ifade etti.

‘Umudun Yeşerdiği Yer’

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, Umut Şehri’nin umut ve dayanışmanın en güzel örneği olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada umut ve dayanışmanın göstergesi olan Umut Şehrimizin açılışını gerçekleştirmek için bir aradayız. Bu projede yer alan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Umut Şehri, Suriye’nin Kuzey Halep bölgesinde bulunan Azez-Soran kasabasına bağlı Tukli Köyü’nde 280 dönüm arazi üzerine kurulmuş ve 9 farklı mahalleden oluşmaktadır. Şehirde toplamda 1400 konutun yanı sıra camii, okullar, eğitim merkezleri, klinik, spor kompleksi ve çarşı gibi birçok tesis bulunmaktadır.

Açılış programı, konuklara çeşitli hediyeler sunularak sona erdi.

Related Posts

Kardeş katili son 2 kurşunu ‘can çekişmesin’ diye sıkmış

Erzurum’da tartıştığı kardeşi Doğuhan Yavuz’u (28) tabancayla vurarak öldürdükten sonra intihara kalkışan Batuhan Yavuz (30), hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Batuhan Yavuz’un kardeşi Doğuhan’ın sırtına 1 el ateş ettiğini, yere düştükten sonra can çekişmesin diye yakın mesafeden sırtına ve başına 2 el daha etiş ettiğini söylediğine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet paylaşımı

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin düzenleyeceği Adıyaman mitingine çağrı videosu paylaştı

Binlerce plastik ördek Rotterdam’da yardım kampanyası için yarıştı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde, Nesselande bölgesindeki Zevenhuizerplas Gölü’nde binlerce plastik ördek, Duck Rally etkinliği kapsamında üç farklı yardım kuruluşuna destek amacıyla su yüzeyinde yarıştı. Etkinlik başlamadan önce ördekler ağ içinde …

CHP PM Üyesi: Murat Çalık ölüme mahkum edilmiş durumda

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, iki kez kanser atlatan, cezaevinde 18 kilo veren ve kanserin nüksetme tehlikesiyle karşı karşıya olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ölüme terk edildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Terör örgütü PKK mensuplarının yaktığı silahların nerede muhafaza edileceği belli oldu

Terör örgütü PKK’nın fesih kararı ve Öcalan’ın silah bırakma çağrısı sonrası KCK Eş Başkanı Bese Hozat’ın da aralarında bulunduğu 30 örgüt mensubunun dün Süleymaniye kentindeki Casene Mağarası’nda düzenlenen törenle yaktıkları silahların aynı bölgede muhafaza edileceği bildirildi.