Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Mustafa Varank’ın pazar fiyatlarıyla imtihanı: Kaçamak yanıtlar verdi…

Ankara’da semt pazarında gezerken görüntülenen AKP’li vekil Mustafa Varank, muhabirin pazar fiyatlarıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Kaçamak yanıtlar veren Varank, fiyatların düşmesi temennisinde bulunmakla yetindi.

İran asıllı Alman yazar Navid Kermani’den Almanya Başbakanı Merz’e: Pis işi yapanı alkışlayanın, kendisi de pisliktir

Diktatörlük yıkılırsa, buna en çok sevinecek olan İranlıların kendisidir. Ama savaş her zaman, demokratik bir gelecek şansını yok eder

Komşular birbirine girdi: Sopalar çıktı, silahlar patladı

Bartın’da 2 komşu arasında çıkan kavgada M.K. (40), beyzbol sopasıyla; İ.Ö. (35) de silahla yaralandı. Tabancayı ateşleyen M.K. tedavisi sonrası gözaltına alınırken, durumu ağır olan İ.Ö.’nün tedavisi sürüyor.

Son Dakika… Gazeteci Fatih Altaylı için tutuklama talebi

Son Dakika… “Cumhurbaşkanına tehdit” suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı, savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Pakistan’dan ABD’nin İran hamlesine kınama

Pakistan, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere saldırısını kınadığını bildirdi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere saldırısının ardından açıklamada bulundu. Açıklamada, “CİDDİ ŞEKİLDE ENDİŞE DUYUYORUZ” “Pakistan, İsrail …

Katar’dan ABD-İran gerilimi için “felaket sonuçları olabilir” uyarısı geldi

Katar, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan gerilimin hem bölgede hem küresel düzeyde “felaket sonuçları olabileceği” uyarısı yaptı.