Ticaret Bakanlığı yangın tüpü fiyatlarını artıran işletmelere ceza yağdırdı

Ticaret Bakanlığı, Bolu Kartalkaya’daki Yangın Sonrası Fırsatçılara Cezaları Kesti

Türkiye, Bolu Kartalkaya’daki feci yangında 78 canın kaybının üzüntüsünü yaşarken, bazı fırsatçıların harekete geçtiği görüldü. Çıkan yangın sonrasında yangın tüpleri ve diğer yangın söndürme malzemelerinin fiyatlarında %100’lük bir artış gözlendi. Bu fahiş fiyat artışları büyük tepki çekerken Ticaret Bakanlığı da şikayetler ve iddialar üzerine harekete geçti.

“Gerekli Cezai Uygulamalar Yapılmaktadır”

Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan, yaptığı açıklamada, yangın malzemelerinin satışına yönelik denetimlerin devam ettiğini ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere ceza kestiklerini duyurdu.

Uysan, Ticaret Bakanlığı’na bağlı denetim ekiplerinin yangın malzemeleriyle ilgili denetimlerini sürdürdüğünü belirterek, “Fahiş fiyat uygulayan işletmelere gerekli cezai uygulamalar yapılmaktadır” dedi.

Fiyatlarda %100 Zam

Yangından önce 414 TL olan mini yangın tüpü, yangından sonra 735 TL’ye çıkarken yangın battaniyesi, yangın söndürme spreyi ve duman dedektörü de %100 oranında zamlanmıştı.

Related Posts

Türkiye’de Tofaş’a binen vatandaşın Hollanda’da aldığı otomobile bakın

Türkiye’de motosiklet alınabilecek parayla Hollanda’da otomobil alan bir vatandaş, ”Türkiye’de Tofaş’a biniyordum, burada 1500 euroya araba aldım. Boşa yaşıyoruz gibi” diyerek alım gücü farkına dikkat çekti.

Turka ile Araç Muayenesi Dönüşüyor

Turka, yerli teknolojiyle araç muayene hizmetlerini yeniden tasarlayarak dijitalleşmeyi hedefliyor.

TCMB anketi: Yıl sonu dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahmini ne oldu?

TCMB anketi: Yıl sonu dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahmini ne oldu?

Maltese Falcon Marmaris’te

Dünyanın en büyük yelkenli yatı Maltese Falcon, Marmaris’e geldi ve 50 bin litre yakıt ikmali yaptı.

Altınbaş Kavunu Hasadı Başladı

Manisa’da bölgeye özgü Altınbaş Kavunu’nun hasadı başladı, coğrafi işaret için girişim var.

Çocuklar Savaş Sonrası Ailelerini Destekliyor

Şam’da savaş sonrası çocuklar, Hamidiye Çarşısı’nda soğuk meşrubat satarak ailelerine destek oluyor.