TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Haftası’nda 40 Bin Ziyaretçi Ağırladı

TÜBİTAK, 14-20 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası’nda 40 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası’ndaki etkinlikleriyle toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getirirken bilim merkezleri de 40 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Kurumun açıklamasına göre, Bilim ve Teknoloji Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, TÜBİTAK’ın farklı birimlerince organize edildi.

Öğrencilerden akademisyenlere, girişimcilerden bilime meraklı her yaştan vatandaşa kadar geniş bir kesime hitap eden etkinlikler kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanındaki bilim merkezlerinde halka açık atölyeler, bilim gösterileri, film gösterimleri, konferanslar, poster tasarım yarışmaları ve köy okulu ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca, laboratuvar gezileri, mikroskop uygulamaları, batarya çalışmaları, uydu maketi yapımı gibi bilimsel atölyeler, sanal gerçeklik deneyimleri, roket tasarım atölyeleri ve özel bilim gösterileri organize edildi.

Bilim merkezlerinde hafta boyunca 200’den fazla etkinlik düzenlendi. 36 bilim merkezinde hafta boyunca 40 bin ziyaretçi ağırlandı.

DENEYAP atölyelerinde robotik projeler dikkat çekti.

Türkiye’nin tüm illerinde bulunan toplam 131 DENEYAP teknoloji atölyesinde 19 bin 271 öğrencinin katılımıyla geçmişten bugüne bilim tarihine ve bilimsel gelişmelere damga vurmuş bilim insanlarının biyografileri paylaşılarak kısa filmler izlendi. Ayrıca bu atölyelerde robotik ve kodlama şenliği düzenlendi.

Hafta boyunca her gün 20.00-20.30 saatlerinde Bilim Genç Canlı Bilgi Yarışması da gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’ın bilimsel projeleri ve teknolojik gelişmelerini içeren bir sergi de ziyaretçilere açıldı. Sergide, TÜRKSAT 6A uydusu, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında yürütülen deneyler ve savunma sanayisi projeleri vitrine çıktı.

Türkiye’nin Ay Görevi için interaktif deneyim fırsatı

Hafta boyunca bilim insanları ve uzmanlarla yapay zekadan biyoteknolojiye, uzay araştırmalarından iklim değişikliğine kadar pek çok konuda gerçekleştirilen 23’ü çevrim içi olmak üzere 30’dan fazla söyleşi düzenlendi. Bilim söyleşilerine 7 bini aşkın bilimsever katılırken söyleşiler TÜBİTAK YouTube kanalından canlı yayınlandı.

TÜBİTAK’ın Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL), Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE), Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ve UZAY tesisleri ile AR-GE merkezlerine düzenlenen teknik geziler, laboratuvar ziyaretleri gerçekleştirilerek, atölye çalışmaları yapıldı.

Katılımcılar, farklı alanlarında yürütülen deney ve çalışmaları yerinde gözlemleyerek, bilim ve teknolojinin gelişim süreçlerini inceledi.

TÜBİTAK UZAY’da, Ay’a Yolculuk oyunuyla ziyaretçiler Türkiye’nin Ay Görevi hakkında bilgi alarak interaktif deneyim de yaşadı.

Bu yıl ilk kez Türkiye çapında ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Akıllı Laboratuvarlar Resim Yarışması Ödül Töreni de söz konusu hafta kapsamında gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan 1029 ilkokul, 759 ortaokul öğrencisinden gelen toplam 1788 resim arasından 36 eser sergilenmeye hak kazandı.

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! Reklamdır
Kaynak: AA / Sehernur Karsu – Ekonomi

Related Posts

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 60. Genel Kurulu’nu tamamlayarak yeni döneme başladı

ÖNDER 60. Genel Kurulu, Bahçelievler 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Gala Salonu’nda yapıldı. Eğitim ve gençlik alanında çalışmalarını sürdüren ÖNDER’in Genel Kurulu’nda Genel Başkan, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları belirlendi.

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi kapsamında öğrenciler, 81 ilde 86 bin yetime destek oldu.

Bakan Tekin, öğrencilerle bisiklet etkinliğinde buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulda öğrencilere yönelik çeşitli eğitim etkinliklerine katıldı ve öğretmenlerle sohbet etti.

Okullar ne zaman kapanıyor? Okullar 2 hafta erken kapanacak iddialarına MEB’den önemli yanıt.. İşte, karne günü tarihi

Yaz tatili ne zaman başlıyor ve okulların kapanmasına kaç gün kaldı sorusu milyonlarca öğrenci ve velinin araştırdığı husus olmaya devam ediyor. Kurban Bayramı tatilinin Haziran ayının ilk haftasına denk gelmesi, okulların ise 2 hafta sonra yaz tatiline girecek olması dolayısıyla okullar erken kapanacak iddiaları gündeme gelmişti. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çalışma takvimini işaret ederek önemli bir açıklamada bulunmuştu. Bakan Yusuf Tekin’e de yöneltilen “Okullar erken mi kapanacak” sorusu, cevap bulmuştu. Peki, karneler ne zaman verilecek ve okullar ne zaman kapanacak? İşte, merak edilen konuyla ilgili detaylı bilgiler

8 Mayıs Perşembe İzmir planlı su kesintisi || 8 Mayıs İzmir’de sular ne zaman gelecek?

İzmir’de 8 Mayıs 2025 Perşembe günü planlı su kesintisi yaşanacak bölgeler ve kesinti saatleri, İZSU tarafından açıklandı. Birçok ilçede su kesintisi olacak mahalleler merak ediliyor. Peki, İzmir’de sular ne zaman gelecek? Planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle su kesintisi yaşanacak bölgeler, kesinti süreleri ve suların geri geleceği saatler hakkında tüm detaylar haberimizde!