Tuğrul Türkeş’ten, Bahçeli’nin “kurucu önder” ifadesiyle ilgili yeni açıklama: Bir yanlış yapıldığını gözlemledim, uyarımı yaptım

Tuğrul Türkeş: “Bahçeli’ye Uyardım, Fazla Nazik Değilim”

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, babası Alparslan Türkeş‘in mezarı başında yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan için “kurucu önder” ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘ye yönelik mesajına ilişkin açıklama yaptı. Şunları söyledi: “Söylediğim net, burada bir yanlış yapıldığını gözlemledim, uyarımı yaptım. Sarf ettiği sözü yanlış bulduğumu belirttim ama kabalık etmedim. İlla hakaret mi edeyim? Babamın mezarı başına sabah 9.30’da gitmesini takdir ediyorum, etmeyeyim mi? Maalesef hakaret etmeye, çirkin ifadeler kullanmaya alıştı herkes.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kurban Bayramı’nın ilk günü, partisinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in mezarı başında yaptığı konuşmada PKK lideri Abdullah Öcalan için “kurucu önder” ifadesini kullanması tartışmalara yol açmıştı. Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli’nin bu ifadesinin yanlış algılar yaratabileceğini belirterek tepki göstermişti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın Tuğrul Türkeş ile yaptığı telefon görüşmesinden aktardığına göre, Türkeş’e bazı kesimler Bahçeli’yi eleştirmekle, bazıları ise fazla nazik davranmakla suçladı. Türkeş’in Türkiye’deki kutuplaşmaya dikkat çektiği ve Bahçeli’ye uyarıda bulunduğu belirtildi.

Türkeş, Bahçeli’nin uzun yıllardır babasının mezarını ziyaret ettiğini ve ona saygı gösterdiğini vurgulayarak, “Sayın Bahçeli 28 senedir, Türkeş vefat ettiğinden bayramda sabahtan mezarı başına gider dua eder. Bunu takdir etmeyelim mi? Millet anasına babasına gitmiyor!” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bahçeli’nin ameliyat sonrasında kısa sürede toparlanarak mezar ziyaretini gerçekleştirmesini de takdir ettiğini belirtti. Ancak karşılıklı yapılan tartışmalarda kabalık etmenin doğru olmadığını söyledi.

Related Posts

Trump’dan nükleer konusunda diplomasi vurgusu

Daha önce İsrail’in İran’a yakında saldırabileceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump, İran ile aralarında çıkan gerginlik hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. İran’la nükleer sorunu diplomatik yollarla çözme yaklaşımına bağlı olduklarını …

İndirim zinciri 50 liraya satıldı! 100 mağazası kapanacak

Birleşik Krallık’ın önde gelen indirim zincirlerinden Poundland, yalnızca 1 sterlin (yaklaşık 53 lira) karşılığında ABD merkezli yatırım firması Gordon Brothers’a satıldı. Zincirin yeniden yapılandırılması sürecinde yaklaşık 100 mağazanın kapanması bekleniyor.

Türk turiste kabus yaşattılar: 50 euro için diplomatik krizden dönüldü

Özel bir yat ile Ege’de Midilli adasına giden Türk turist üzerinde yasal olan dövizden 50 Euro daha fazla bulundurunca gümrük memurları 50 Euro’ya el koyup yasal işlem yapmaya kalktı, gümrükte rezalet yaşandı. Saatler süren tartışma sonrası diplomatik kriz son anda önlendi.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘bilirkişi davası’ açıklaması: ‘Bugünkü duruşma usulsüzdür!’

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün görülecek “bilirkişi davası”na ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugünkü duruşma usulsüzdür, yargılama esaslarına uygun değildir. Böyle bir sürecin parçası olmayı reddediyorum” dedi.

Ümit Özdağ 9 sayfalık iddianameyi satır satır çürüttü ama… Silivri’ye atılan çıkamıyor

Ümit Özdağ, savunmasında “Ülkemiz ağır bir yargısal krizden geçiyor” dedi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 17 Haziran Salı gününe bıraktı .

ABD’de New York borsası, ABD-Çin anlaşması sonrası yükselişle açıldı

ABD’de New York borsası, ABD-Çin anlaşması sonrası yükselişle açıldı