Türksat 6A uydusunda ilk ihracat! Bakan Uraloğlu anlaşmayı duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A İle İlk İhracatı Değerlendirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dubai’de düzenlenen CABSAT 2025 Fuarı’nda Türksat 6A üzerinden gerçekleştirilen ilk ihracata ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uydu hizmetleri alanında Türksat’ın geldiği noktaya dikkat çeken Uraloğlu, Dubai’deki anlaşmalarla Türkiye’nin kendi geliştirdiği ilk haberleşme uydusu Türksat 6A üzerinden Batı ve Güney Asya’ya yönelik kapasite satışının gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Dubai merkezli bir şirket ile imzalanan anlaşmanın teknik kabiliyet ve ticari başarı açısından tarihi bir adım olduğunu vurgulayarak, “Türksat uyduları, Batı Avrupa’dan Hindistan’a, Orta Asya’dan Güney Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada hizmet vermektedir. Bugün, Doğu Asya’ya kadar uzanan kapsam ile Türksat’ın uydu kapasitesini ihraç etmesi önemli bir adımdır. Bu, Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki gücünün de bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

“Türksat Artık Küresel Bir Oyuncudur”

Uraloğlu, yapılan satışın stratejik önemine de değinerek, Türksat’ın sadece Türkiye için değil bölge ülkeleri ve küresel pazarlar için de güçlü bir uydu operatörü olduğunu vurguladı. Anlaşmanın Türksat 6A’nın uluslararası pazardaki entegrasyonunu sağlayarak Türkiye’nin uydu hizmetleri gelirini artıracağını belirtti. Uraloğlu, “Türksat, artık dünyanın yüzde 65’ine erişebilen güçlü bir uydu operatörü hâline geldi. Türkiye’nin uluslararası alanda kişisel teknolojik markasından biri haline geldi” dedi.

Millî Teknolojiyle Küresel Başarı

Uraloğlu, Türksat 6A üzerinden gerçekleştirilen satışın, Türk mühendislerinin geliştirdiği millî haberleşme uydusunun ticari olarak ihracatının önemine değinerek, “Türksat’ın uydu filosu uluslararası hizmet hedeflerine göre planlandı. Artık Türkiye’yi uzayda yön veren bir ülke hâline getirdik” ifadelerini kullandı.

“Türksat, Uluslararası Pazarda Marka Değerini Artırdı”

Bakan Uraloğlu, Türksat’ın Güney Asya pazarında güçlü bir operatör hâline gelmesinin uluslararası rekabeti artırdığına vurgu yaparak, “Bu anlaşma, Türksat’ın uluslararası arenadaki marka değerini artırdı ve küresel alanda daha güçlü bir konuma getirdi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

1.5 milyonun altındaki modeller açıklandı: İşte en ucuz sıfır araçlar listesi; Togg, Fiat, Renault, Hyundai, Opel, BYD, Kia otomobil fiyatları

Türkiye otomobil pazarında sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Güncel fiyatlar doğrultusunda hazırlanan listeye göre, çeşitli marka ve modeller hâlâ 1.5 milyon TL’nin altında satışa sunuluyor. Fiat, Hyundai, Opel, Citroën ve Renault gibi …

Bir sigara grubuna daha zam: En ucuz ve pahalı sigara fiyatları listesi güncellendi

Sigara fiyatları Temmuz 2025 itibarıyla yeniden zamlandı. Philip Morris grubu, 9 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere sigara fiyatlarını artırdı. En ucuz sigara 85 TL, en pahalı sigara 94 TL oldu. İşte güncel zamlı sigara fiyatları listesi…

Altın ödemeleri artık böyle yapılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı yürürlüğe girdi. Kararla birlikte işlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında kullanılabilecek ödeme yöntemlerine ilişkin düzenleme hayata geçirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, ithalat işlemlerinde …

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.