Üniversite öğrencileri QR kodla fişlenecek!

Üniversiteler, Eylemci Öğrencileri QR Kodla Takip Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına karşı tepkiler devam ederken, üniversite öğrencileri de gözaltına alınıp tutuklanıyor. Ancak, protestolardan vazgeçmeyen üniversite gençliği için yeni bir önlem alındı. Hacettepe Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi gibi bazı üniversiteler, akademisyen ve öğrencilerin dersliklere girişlerini QR kodlar aracılığıyla dijital olarak takip etmeye başlıyor.

Kampüste QR Kodlu Takip Sistemi

Üniversitelere giriş zaten öğrenci kartlarıyla elektronik olarak yapılıyor. Ancak, eylemlere katılan öğrenci ve akademisyenler artık amfilerdeki QR kodlar sayesinde anında tespit edilecek. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, öğrenci ve akademisyenlerin derse katılımını kontrol etmek için akıllı telefonlara QR kod yüklenmesi gerektiğini belirtti.

Üsküdar Üniversitesi de benzer bir karar aldı. 24 Mart 2025’te başlatılan “QR Kodla Yoklama” sistemi, öğrencilerin varlığını hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit etmeyi amaçlıyor. Sistem, akıllı telefon kameraları aracılığıyla QR kod okutarak çalışıyor.

QR Kodu Nasıl Kullanılacak?

Amfilerdeki ekrana telefonlardaki QR kodları okutmak suretiyle öğrencilerin derse katılımları anında belirlenebilecek. Sistem, her 15 saniyede bir yeni bir QR kod oluşturarak güvenliği sağlayacak. Ancak, akıllı telefonu olmayan veya kamerası zayıf olan öğrencilerin eksik olarak kaydedilme riski bulunmaktadır.

Dijital Dönüşümün Öncüleri!

QR kodu, eğitim sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor. Öğrenci ve akademisyenleri anında takip etmeyi sağlayan bu sistem, online eğitimde de kullanılmaktadır. Ancak, sistem bazı kesimler tarafından eleştirilmekte ve akademik özgürlüğe zarar verdiği belirtilmektedir.

Akademisyenler, bu uygulamanın öğrenci ve akademisyenleri siyasi amaçlarla takip ettiğini ve akademik özgürlüğe zarar verdiğini belirtirken, üniversitelerin QR kod kullanımı konusunda ilk olduğu kaydedildi. Eğitim sistemindeki bu dönüşüm, özellikle online eğitimi daha kolay ve güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Related Posts

2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman? 2025-ALES/2 başvurusu nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek 2025-ALES/2 sınavı için geri sayım başladı. Peki, 2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman? 2025-ALES/2 başvuruları nasıl yapılır?

Doğum izni 2025 son durum || Çalışan annelere doğum izni uzayacak mı, doğum izni 1 yıl olacak mı, ne zaman olacak?

Türkiye’de düşen doğum oranlarını artırmak ve çalışan annelerin iş-yaşam dengesini desteklemek için hükümet, doğum izni sürelerini uzatmaya yönelik önemli adımlar atıyor. Ücretli doğum izninin 1 yıla, ücretsiz iznin ise 1,5 yıla çıkarılması için hazırlanan taslak, milyonlarca anne adayını heyecanlandırdı. Doğum izni uzayacak mı? sorusu da bu gelişmelerle birlikte merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Esnek ve uzaktan çalışma modelleriyle kadınların ev ve iş hayatlarını rahatlatacak yeni imkanları hayata geçireceğiz” dedi. Peki, Çalışan annelere 1 yıllık doğum izni ne zaman yürürlüğe girecek? Ücretli doğum izni 1 sene mi olacak? İşte detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS-2025/4 TERCİH EKRANI | Sağlık Bakanlığı 15 bin 342 personel alımı tercihleri ne zaman bitecek, sonuç tarihi belli oldu mu? Hemşire, büro personeli, sağlık teknikeri başvuru şartları neler? ÖSYM.gov.tr tercih tarihi!

KPSS-2025/4 Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları için geri sayım başladı. Sağlık Bakanlığı personel alımı 2025 KPSS başvuru şartları, branş ve kadro dağılımı ile başvurular, 2 Mayıs 2025 tarihinde başladı. Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2025/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak. Hemşire, diyetisyen, büro personeli, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter kadrolar için Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartlarına göre tamamlanacak sürecin ardından adaylar KPSS-2025/4 tercih sonuçlarını bekleyecek. Sağlık Bakanlığı 15 bin 342 sözleşmeli personel alımı tercihleri ÖSYM’nin AİS ekranından gerçekleşecek. Peki, Sağlık Bakanlığı 15 bin 342 personel alımı tercihleri ne zaman bitecek, sonuç tarihi belli oldu mu? Hemşire, büro personeli, sağlık teknikeri başvuru şartları neler? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınav tarihlerini gündemine aldı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

Bakan Tekin il müdürleriyle buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin millî eğitim müdürüyle Başkent Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir