Zaharova: Ukrayna istihbaratı suikasta dahil olmuş olabilir

Rusya’da Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik’in Ölümüyle İlgili Şüpheler

Rusya’da Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik, park halindeki aracında el yapımı bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskalik’in ölümünde Ukrayna istihbaratının rolü olabileceğini öne sürdü.

Zaharova, “Moskalik’in, doğu Ukrayna’daki çatışmaların çözümüne yönelik görevler üstlendiği döneme dayanan bağlantılar göz önüne alındığında, Ukrayna istihbarat servislerinin bu suikastle ilişkili olabileceğine dair belirtiler bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Eğer soruşturma sonucunda Ukrayna’nın sorumluluğu kanıtlanırsa, bu durumun Kiev yönetiminin uluslararası topluma karşı “barbar ve hain” doğasını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Zaharova, Kiev yönetimini suçladı.

Moskalik’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Zaharova, olay yerinde devam eden soruşturma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Patlamanın el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiğini belirten Zaharova, “Rusya Soruşturma Komitesi Ana Soruşturma Dairesi tarafından bu konuda bir ceza soruşturması başlatılmıştır” dedi.

Related Posts

Tel Aviv’de güçlü protesto: Duvarlar Gazzeli çocuklarla doldu

İsrail polisinin yasaklamalarına karşın Tel Aviv’deki reklam panoları Gazze’de İsrail bombardımanında hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarıyla dolduruldu.

Pakistan’da bombalı saldırı: 4 ölü

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda dört güvenlik görevlisi öldü, üç kişi yaralandı.

ABD’den Riyad’a 100 milyar dolarlık silah paketi: “F-35’ler de masada”

ABD Başkanı Trump’ın mayıs ayında Suudi Arabistan’a ziyareti sırasında Riyad’a 100 milyar dolar değerinde silah paketinin açıklanacağı ileri sürüldü.

CHP’den kayyumlara dikkat çeken video: ‘Bu operasyonun adı seçim öncesi iletişim kuşatması’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in sosyal medya hesabından paylaşılan dikkat çeken videoda kayyum atanan şirketlere işaret edildi. Bu şirketlerin Türkiye’nin dört bir yanındaki billboardları yöneten firmalar olduğu belirtilen videoda “Bu operasyonun adı seçim öncesi iletişim kuşatması” dendi.

Son dakika Amasya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Amasya’da nerede oldu? Amasya deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 24 Nisan 2025

Son dakika Amasya deprem haberleri..Amasya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Amasya’da nerede oldu? Amasya Kandilli ve AFAD son depremler.. 24 Nisan 2025 Amasya deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Amasya’da? Amasya son deprem büyüklüğü ne kadar? Amasya’da ve Amasya yakınındaki depremler nelerdir? Amasya’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Amasya canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Amasya deprem haberleri.. Amasya’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Amasya’da deprem mi oldu? Deprem Amasya’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Amasya’da nerede deprem oldu? Amasya deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Ankara’da sağanak ve dolu etkili oldu

Ankara’da sağanak ve dolu etkili olurken, caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir