Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Patlak Veren Ramazan Mesajı Krizi Yargıya Taşındı

Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Zorlu Holding’de patlak veren Ramazan mesajı krizi yargıya taşındı. Holdingin eski CEO’su Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği tartışmalı e-posta nedeniyle bugün İstanbul’da hâkim karşısına çıkıyor.

Sözcü’nün haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Cem Köksal’ın, “zincirleme şekilde inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlamasıyla 1 yıl 3 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapsi istendi. Savcılık, Köksal’ın Ramazan ayında çalışanlara dini içerikli tebrik mesajlarının gönderilmesini engellediği yönündeki e-posta yazışmalarını delil olarak dosyaya koydu.

Olayın Detayları

Zorlu Holding’in eski CEO’su Cem Köksal ile holding bünyesindeki Vestel’in CEO’su Ergün Güler arasında, Ramazan ayı dolayısıyla gönderilen tebrik mesajları üzerinden yaşanan görüş ayrılığı, kamuoyuna yansımıştı. Ergün Güler’in çalışanlara gönderdiği Ramazan tebrik mesajının ardından, Cem Köksal’ın tüm birimlere bu tür dini mesajların gönderilmemesi yönünde bir e-posta ilettiği iddia edilmişti.

Tepkilerin büyümesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Related Posts

ABD, nükleer anlaşma teklifini İran’a iletti

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin nükleer anlaşma teklifini Umman aracılığıyla kendilerine sunduğunu bildirdi.

Hamas: ABD’nin ateşkes teklifi kapsamında 10 rehineyi serbest bırakmaya hazırız

Hamas: ABD’nin ateşkes teklifi kapsamında 10 rehineyi serbest bırakmaya hazırız

Etiyopya, ülkede M çiçeği kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu

Etiyopya Sağlık Bakanlığı, ülkede M çiçeği (mpox) virüsüne bağlı ilk can kaybının yaşandığını bildirdi. Yapılan resmi açıklamaya göre, virüs kaynaklı ölümün yanı sıra aktif olarak izlenen 5 vakanın bulunduğu açıklandı. Bakanlık açıklamasında, “Durumu …

Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu! El bombası ve silahlar gele geçirildi

Gaziantep’in Nurdağı ve Şehitkamil ilçelerinde silah kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 1 el bombası ile 45 silah ele geçirildi.

Şarkıları erişime engellenen Grup Yorum’dan ilk açıklama: ‘AKP faşizmi saldırmaya devam ediyor’

Sosyal medya ve YouTube, Spotify gibi müzik platformlarında yer alan şarkıları erişime engellenen Grup Yorum, yaptığı açıklamada “AKP faşizmi emperyalizmin talimatları doğrultusunda saldırmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar; bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu’nun seçim kampanyasına Pollie Awards’tan 12 ödül

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 2024 yerel seçim kampanyası, siyasi iletişimin Oscar’ı olarak kabul edilen Pollie Ödülleri’nde tam 12 ödül kazandı.