Papa’nın Ziyareti Öncesi İznik’e Gelen Kardinal Koovakad İncelemelerde Bulundu

VATİKAN Seyahatler Ofisi Başkanı Kardinal George Jacob Koovakad, Papa’nın mayıs ayında gerçekleştireceği ziyaret öncesinde geldiği Bursa’nın İznik ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vatikan’ın ruhani lideri Papa Franciscus’ın yurt dışı gezilerini organize etmekten sorumlu olan Seyahatler Ofisi’ndeki Kutsal Makam Devlet Sekreterliği ofislerinde çalışan ve 2021 yılından bu yana ofise başkanlık eden Kardinal George Jacob Koovakad, Papa Franciscus’ın 24-25 Mayıs’ta İznik ilçesine yapacağı ziyaret öncesi ilçeye geldi. İznik Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta tarafından karşılanan Koovakad, beraberindeki heyet ile birlikte Papa’nın resmi ayin yapacağı İznik Gölü’ndeki Tarihi Bazilika, Ayasofya Camisi ve Roma Tiyatrosu’nu ziyaret etti.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Kardinal Koovakad’a ziyaretinde İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu ve Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Marek Solczynski ve Vatikan’da görevli isimler eşlik etti. Heyet, Papa’nın ziyareti öncesinde hazırlıkları yerinde görmek amacıyla bazilika çevresi, tarihi alanlar ve helikopterin iniş yapacağı bölgeyi inceledi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz de heyete eşlik ederek, bölgenin tarihi önemi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Koovakad’ın ziyareti sırasında ilçeyi ziyarete gelen 120 kişilik İtalyan grup ise İznik Gölü kıyısındaki limanda toplanarak, Tarihi Bazilika’ya karşı ayin düzenledi.

‘ÇOK GÜZEL AĞIRLANDIK’

Ziyaret kapsamında yerel yöneticiler tarafından verilen yemek davetine de katılan Hintli Kardinal Koovakad, Türkiye’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Burada çok güzel ağırlandık. Misafirperverlik ve sıcak karşılama için teşekkür ediyorum” dedi.

Haber-Kamera: Semih TÜRKER/İZNİK (Bursa),

Related Posts

Çin’den BRICS ülkelerine dayanışma çağrısı

Çin Başbakanı Li Çiang, BRICS ülkelerine bağımsızlık ve öz güveni koruyarak kalkınma ve ekonomik büyümeye odaklanmaları ve küresel yönetişim reformunu ilerletmeleri çağrısı yaptı. Li, “tek taraflılığın ve korumacılığın yükselişte olduğu giderek çalkantılı bir dünyada BRICS ülkelerinin dayanışmayı ve koordinasyonu artırmaları” gerektiğini kaydetti.

DEM Parti İmralı heyeti, Erdoğan’la görüşecek

DEM Parti İmralı Heyeti, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya gelecek.

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Teksas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e yükseldi

Eskişehir’de otomobil direğe çarptı: 1’i ağır 4 yaralı

Eskişehir’de otomobilin direğe çarpması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan, sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı.

Cübbeli Ahmet’ten olay olacak yangın paylaşımı

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar ciğerlerimiz olan ormanlarımızı küle çeviriyor. Cübbeli Ahmet hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün 2021 yılında yaptığı yangınlarla ilgili paylaşım sosyal medyada yeniden gündem oldu